סלטים בריאים וטעימים עם סלק – טרי, מבושל או קרפצ'ו שאתם חייבים לנסות!

מתכונים טעימים, בריאים וזריזים עם סלק במגוון צורות עשייה שאתם חייבים לנסות!

אוהבת סלק! בכל צורה – מבושל או חי, פרוס לפרוסות או מגורד, בתוך הסלט או

עצמאי כקרפצ'ו או צלוי בתנור.

הידעתם? מדובר בירק מאוד בריא, מחזק את מערכת העיכול, מערכת החיסון, מוריד לחץ דם,

מונע מחלות לב ומשמיד תאים סרטניים. צריכת סלק עוזרת מאוד לטיפול בעצירות בלי לגרום

לגזים ולנפיחות. הסלק נחשב כצמח מרפא חזק וחיוני ברפואה הסינית, ומשתמשים בו בעיקר

לאיזון מערכת הדם וחיזוק המערכת החיסונית.

אורח חיים בריא בשבילי זה תמיד לנסות דברים חדשים ולהיות פתוחה לרעיונות – כך מתקדמים
ומתייעלים והופכים את חיינו ליותר עשירים וחווייתיים, מלאים, מספקים ומהנים.
נסו את הסלטים עם סלק – טעימים, בריאים וטעימים!
.

סלט עם סלק חי וגזר בסגנון אסייתי

סלט טעים (הו, כמה טעים!) וזריז שניסיתי בפעם הראשונה עם סלק חי.

תודה לחבר בבלוג @niko amnon ששיתף את המתכון – יצא פשוט נפלא!

המתכון המקורי של ניקו:
2 כפות רוטב סויה
2 חומץ רגיל או תפוחים או בלסמי
2 כפות שמן זית או שומשום
2 סלקים
2 גזרים
מלח פלפל לפי טעם
עדיפות לסלקים כבדים ולא קלים כשאתם קונים הקלים יותר נטולי מים יבשים וסיביים
עדיף לגרד את הסלק והגזר במנדולינה על הכי דק שיצאו כמו גפרורים ולקלות כף שומשום
לפזר למעלה כמובן מלח פלפל לפי טעם.
.
אני קצת אלתרתי עם הכמויות והוספתי גם שומר כדי להוסיף נפח לסלט וגם כי אני אוהבת שומר והוא
משתלב מצוין עם סלק. השתמשתי בפודפרוססור כי לגרד את הירקות במהירות

מצרכים:
סלק גדול
2 גזרים קטנים
שומר בינוני
שן שום
3/4 כף שמן זית, להשלים לכף מלאה עם שמן שומשום (לא מזוכך)
כף רוטב סויה
כף חומץ תפוחים
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. קוצצים את השומר לחתיכות קטנות – או בפודפרוססור (אני!) או ידנית
2. מחליפים סכין של פודפרוססור לסכין גרידה – לצורך גרידת גזרים, שום וסלק.
3. מאחדים את הירקות הקצוצים-מגורדים בקערה, מוסיפים תבלינים (שמן, רוטב סויה,
חומץ ומעט פלפל שחור, מלח אם יש צורך).
4. שומשום לא היה לי, לכן שברתי מעל כמה חצאי אגוז מלך שגם נתנו טעם אגוזי, טעים וסופר מפנק לסלט.
תיהנו!
.
סלט עם שומר וסלק מבושל

.
עוד מתכון לסלט טעים וזריז עם סלק מבושל שאני נהנית להכין ולאכול

מצרכים:
שומר בינוני
סלק מבושל קטן
מלפפון
גמבה
רבע אבוקדו גדול
רבע בצל אדום
חצי כף-כף שמן זית
כף חומץ בלסמי
מלח אטלנטי
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות, מתבלים ונהנים!
.
קרפצ'ו סלק


מצרכים:
סלק גדול טרי (לא מבושל)
שמן זית
חוץ בלסמי
גבינת עיזים או רוקפור
אופן ההכנה:
1. פורסים את הסלקים דק (אפשר בפודפרוססור)
2. מזליפים מלמעלה שמן זית וחומץ בלסמי (תשתמשו בכף כי למדוד)
3. מניחים מלמעלה גבינה מגורדת, אפשר קצת אגוזי מלך קצוצים.
.
שדרוגים נוספים אפשריים לסלק – תודה לחברות הבלוג היקרות ששיתפו את הרעיונות שלהן:

אביבה – אפשר להוסיף לסלק חיי תפוח חמוץ ומעט אגוזים זה משהו!
מיכל – סלק חי זה פשוט כ"כ טעים!!! ובריא!! מעולה למערכת העיכול. אני חותכת קוביות סלק,
מרתיחה, בסיום שמה מעט מלח גס וכמה טיפות לימון… מעדן!
.
.
שיהיה לכם בתיאבון! וכמובן, אם יש לכם מתכונים עם סלק שתרצו לשתף עם חברי הבלוג, אתם מוזמנים
לשלוח לי את המתכון ואני אדאג לצרף אותו לפוסט.
.
תעקבו אחרי בדף הפייסבוק שלי – מדי יום אני מעלה מתכונים קלים, בריאים וטעימים, רעיונות,

טיפים להצלחה שלכם, עצות ועדכונים נוספים שיעזרו לכם להגיע לגוף בריא וחטוב.

רוצים להתחיל להתאמן אבל אין לכם כוח/ מוטיבציה / ידע לעשות את זה לבד?
לרדת במשקל ולחטב את הגוף, מותאם לנשים אחרי הלידה
לשפר את המראה הגופני ואת ההרגשה האישית והפיזית?
להיכנס לכושר הכי טוב שלכם אי-פעם?

בואו לשריין את מקומכם בקבוצת כושר ייחודית שתיפתח בחודש הקרוב!

בהרבה אהבה,

ג'ני