כדורי טופו עם גזר וגבינת עיזים בציפוי שומשום מלא

אחד הדברים שאני אוהבת באוכל, זה לטעום דברים חדשים ולגלות טעמים שאני לא מכירה בירקות, פירות, מאכלים,

תבלינים, סוגי בישול שונים, צירופי מזון.

כשהייתי בתאילנד לפני שנה, נחשפתי שם למגוון מאכלים חדשים, וביניהם מאכלים עם טופו, שלפני כן לא נהגתי להכין.

מאד אהבתי את הטעם ובנוסף, טופו מהווה מקור מצויין לחלבון איכותי מן הצומח (בתנאי שעשוי מפולי סויה אורגניים,

ולא מהונדסים גנטית).

ובימים החמים של הקיץ בא לי במיוחד מנה קלילה ולא מכבידה, משהו לא בשרי, אז עלה בראשי הרעיון לכדורי טופו

האלה שיצאו נפלאים וטעימים מאוד.

כדורי טופו מנה צמחונית טעימה מאוד, קלילה ויחד עם זאת משביע ומתאימה במיוחד לימי הקיץ החמים.

מנה עשירה בחלבון איכותי מן הצומח, פחמימות מורכבות, ירקות, סיבים תזונתיים ואומגה 9.

מצרכים:

חצי ק"ג טופו אורגני

5 גזרים בינוניים

בצל 1

4 שיני שום

עלה 1 של מנגולד קצוץ (ניתן להחליף בפטרוזיליה)

2 ביצים

פרוסת לחם מקמח מלא 1

3 כפות קינואה

כף 1 שמן זית

כף גבינה לבנה

3 כפות גבינת גאודה עיזים מגורדת

כפית מלח אטלנטי

חצי כפית פלפל שחור גרוס

2 כפיות פפריקה מתוקה

4 כפות שומשום מלא + 2 כפות כוסברה יבשה לציפוי של הכדורי טופו

אופן ההכנה:

1. מגרדים במיקסר את הגזרים , בצל ושום, סוחטים את המיצים. מגרדים טופו. מרטיבים פרוסת

לחם וסוחטים. שמים את הכל הקערה.

2. מוסיפים לתוך הקערה את שאר המצרכים, מערבבים, נותנים לנוח במקרר כ-30 דקות.

3. משמנים ידיים ומגלגלים כדורים קטנים (בערך כגודל של עיגול בין בוהן לאצבע המורה).

4. בצלחת מערבבים 4 כפות שומשום (רצוי מלא) עם כוסברה יבשה (אם אתם לא אוהבים כוסברה –

קודם כל, אפשר גם בלי.) אבל מנסיון, ממש אי-אפשר להבחין בטעם של הכוסברה בציפוי.

5. ניסיתי 2 שיטות לציפוי הכדורים:

א. טופחים ידיים בתערובת שומשום ומגלגלים את הכדור טופו "גלגול סופי".

ב. לגלגל את הכדור בתוך הצלחת. כיסוי יוצא יותר עבה, ניסיתי את השיטה בהתחלה שהתחלתי עם ציפוי הכדורים.

טעם קראסטי ומאוד שומשומי.

הכנתי רבע מהכמות בשביל הטעימה וחזרתי לשיטה שתיארתי קודם כי לא רציתי להכביד על הכדור טופו קטן וקליל.

6. משמנים מחבת גדולה עם כפית או אפילו פחות של שמן זית עם ( אני משתמשת במברשת סיליקון ).

7. מסדרים את הכדורים, ונותנים להם כ-5 דקות בלי להפוך על אש בינונית. אם קשה להפוך את הכדור,

תנו לו עוד קצת עד שהמבנה יהיה יותר יציב בפנים.אם צריך תנמיכו את האש כדי שלא יישרף.

8. סימן שכדורי טופו מוכנים – הם חזקים מספיק וניתן להפוך אותם בקלות מצד לצד, בנגיעה קלה עליהם

מרגישים שהם קשים גם מבפנים.

ניסיתי אותם חמים וקרים ולדעתי הם מאוד מוצלחים דווקא שהם קרים, תנסו גם אתם, שיהיה בתיאבון!


תעקבו אחרי בדף הפייסבוק שלי
– מדי יום אני מעלה מתכונים קלים, בריאים וטעימים, רעיונות, טיפים להצלחה שלכם,

עצות ועדכונים נוספים שיעזרו לכם להגיע לגוף בריא וחטוב.

. חדשים ורוצים להתחיל להתאמן ולאכול נכון ? קלי קלות!

קראו "איך להתחיל להתאמן ב WOW your body"ותכנית תזונה לגוף חטוב SUPER HOT BODY ותתחילו את המהפך האישי שלכם!


נתראה שם ושיהיה לכם שבוע מקסים!

.

בהרבה אהבה, ג’ני