טחינה סלק

מתכון להכנת טחינת סלק טעימה וממכרת בזכות טעמו העמוק של הסלק ובעלת צבע משגע!

טחינה סלק 2

אצלנו בבית צנצנות של טחינה מתחסלות  בקצב מסחרר. טחינה רגילה, טחינה משומשום מלא, טחינה אתיופית, אתיופית מלאה… הכל!

לכל אחת טעם משלה, מרקם, ולכל סוג ומותג יש את המסנגרים ואת המקטרגים.

הבן שלי יושב בחוד החנית, בחזית השומשומית ממש ומספק לי מידע לגבי היצרנים והמותגים השונים. ים של מידע על הטכניקות, מקור השומשום שלהם, תהליך הייצור וההמלצות שלו בעקבות כך.

פעם זו הצנצנת עם יונת השלום ופעם זו הנצרתית עם ארז הלבנון עליה, פעם הנטייה היא לכיוון השומרונית (הטובה), ופעם לכיוון האתיופית המרירה. אני מנסה, מגוונת ולעיתים קונה גם לפי המבצעים בסופר…

איך להכין טחינה בסיסית אתם בטח יודעים: יחס של 1:1 בין מים לטחינה, מיץ לימון, מלח פלפל.

הפעם החלטתי להיות נועזת ולהכין טחינת סלק – טעימה וממכרת בזכות המתיקות והאדמתיות של הסלק וכמובן עם צבע עמוק ומשגע!

המרכיבים:

  • 1 סלק אפוי *
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון (אפשר יותר)
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת מעבד מזון את הסלק האפוי כשהוא מצונן, קלוף, וחתוך גס.
  2. מפעילים את מעבד המזון למשך חצי דקה. מורידים מהדפנות וממשיכים עד לריסוק הסלק.
  3. מוסיפים פנימה את שאר המרכיבים וממשיכים לעבד את התערובת עד לקבלת ממרח טחינה סגול- ורוד חלק, אחיד וקטיפתי.
  4. טועמים, מתקנים תיבול – יתכן ותאהבו יותר חמוץ, לכן כדאי שיהיה בהישג יד עוד מיץ לימון.
  5. היות והתוצאה תלויה בכמות המים שיש בסלק (בסלק הקנוי יש הרבה יותר נוזלים מאשר בזה האפוי על מלח), יתכן ותתקבל טחינה בסמיכות שונה מהרצוי. לכן, אם סמיך מדי, תוסיפו כף עד 2 כפות מים. אם דלילי מדי – תוסיפו מעט טחינה גולמית, תעבדו לאיחוד וזהו. מוכן.
  6. מעבירים לקערה וטורפים עם לחמנייה טרייה שסופגת את על הטוב הזה.

אם בלחמניות עסקינן, תרשו לי להציג בפניכם את ה"חלניה" של בונז'ור. זו לחמנייה מבצק חלה רך שממש מתאים לניגובים. אז אם אתם בעניין טחינה, שקשוקה או חריימה או שאתם כמוני אוהבים את ה"מיץ" של סלט הירקות, זו הלחמנייה בשבילכם. החלניה נמכרת ברשת מגה בעיר וברשת YOU.

כמה מילים על סלק אפוי:

*אני ממליצה לאפות את הסלק בקליפתו על גבי מלח גס במשך שעה – שעה וחצי (בהתאם לגודל) ב- 200 מעלות. מתקבל סלק מרוכז יותר (הוא מתכווץ) מלא טעם ובצבע כהה.

אפשר גם לאפות אותו עטוף בנייר אלומיניום מרופד בנייר אפיה עם מעט שמן זית ומלח גס במשך שעה – שעה וחצי (בהתאם לגודל) ב- 200 מעלות.

אפשר גם לקנות מוכן בואקום, פחות מומלץ במקרה הזה היות והצבע שלו הרבה פחות עמוק, אך אם אין ברירה, זו חלופה סבירה.

טחינה סלק 1

ספרו לי:
איך אתם אוהבים את הטחינה שלכם?
הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם.
מחפשים  עוד מתכון לממרח מנצח? לחצו על הקישור הזה:  ממרח ירוק בסגנון פסטו – סלסה ורדה

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי פשוט לחצו על כפתור  ״עקבו אחרי״  למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

שיהיה בתיאבון!
חיים וטעים!
אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.