הבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

חיים וטעים – אוכל ובריאות

אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.

עדכונים:

פוסטים: 418

החל מיולי 2010

לאט לאט הופכת מודיעין מעיר שינה לעיר שיש בה מקומות בילוי בתי קפה ומסעדות.  פוסט ראשון בסדרת פוסטים על הקולינריה באזור מודיעין.  הפעם: קפה סולנג׳ – מכבים

04/03/2014

כשעברנו למודיעין, לפני 17 שנה, היה כאן רק חול וחול (מימין ומשמאל). לכן, מרכז רננים במכבים היה המרכז המסחרי בו יכולנו לקיים קשר עם הציביליזציה ולהרגיש כמעט אורבניים, הרי באנו לעיר העתיד, לא?
היה שם הררי מהטמבוריה שממנו קנינו סיליקון, דבק, מטאטא ומסננת לכיור, שנתן עיצה בליווי סיפורים. היתה המסעדה הסינית שעושה משלוחים גם בשבת, איזה כיף. בעיקר, כיף לדעת שיש אופציה לסופ״ש סיני בבית עם ילדים קטנים. היה סופרמרקט ״זיל וזול״ שהיה לא זול בכלל, והיתה קונדיטוריה מלכה עם המאפים שריחם נישא בכל המרכז. 

image

מאז חלפו השנים, העיר התפתחה ויש לנו קניון גדול ועוד מרכזים מסחריים, אך מרכז רננים הוא עדיין המרכז שלי. המקום בו אני מרגישה בבית. המספרה של רמי וחנות הנעליים של רותה (כשהשיער יפה, הנעליים שם נראות בול מה שאני צריכה), הקליניקה של נמרוד המעסה שאליה צמודה חנות של המעצבת אורנה ללו (אחרי עיסוי הארנק שלי נפתח שם בקלות) והלחם הנפלא של תומר שנותן לי תחושה פריזאית, למרות שאני לבושה בטרנינג.
למרכז הביתי הזה הצטרף לאחרונה ״סולנג׳״, בית קפה חדש, שהוקם במקומה של קונדיטוריה מלכה. שטח הקונדיטוריה הפך לבית קפה מעוצב, באווירה עכשווית ועדכנית, עם מעט מקומות ישיבה בפנים והמון בחוץ.

image

יעקב בן שושן, הבעלים, רוצה להפוך את סולנג׳ ל’מדורת השבט’ של מכבים, בדיוק כמו שהיתה קונדיטוריה מלכה. יחד עם זאת, הוא הבין שלפתוח בית קפה דרושה מומחיות והיות והוא לא מגיע מהתחום (הוא עו״ד שעובד בקומה השנייה של המרכז), הוא חיפש מישהו שמבין ומצא את השפית מאיה פלמון. מאיה הפכה לרוח המקצועית החיה של התהליך: הקמת המטבח, תהליכי הייצור, הרכש, התפריט, אופן ההגשה וכו’. 
את ניהול המקום מסר יעקב לנעם, בנו, בחור צעיר, בשנות העשרים של חייו שהזמין אותי לארוחה ובמהלכה סיפר לי שכדי ללמוד את כל תחומי הפעילות של בית הקפה (סרוויס, מטבח, רכש, הנהלת חשבונות וכדומה), הוא הפך לילותיו לימים וכל זמנו מוקדש להקמה ולניהול המקום. אז אם מחפשים אותו בימים אלה הוא במטבח. 

אחרי הכל ההקדמות והסיפורים, הגיע הזמן לדבר על האוכל.

אני פתחתי ב״נשנושי חלומי״ עם סלט ירוק, עגבניות שרי, נבטי חמניות, קשיו ואגוזי מלך. כשהזמנתי מנת נשנושים חשבתי לקבל מנה קטנה, לפתיחת התיאבון. מה שקיבלתי זו צלחת ענקית עמוסה בכל טוב. שלא יהיה ספק, המנה טובה ועשירה בטעמים ובקלוריות(!). הסתבר לי שקוביות הגבינה (משק צוריאל) מטוגנות בחמאה ובפרמזן, הרבה אגוזים. צריך רק פרוסת לחם וזו ארוחה מלאה. 

image

אך אני כאמור, חשבתי שזה נשנושים והזמנתי לעיקרית מנת רביולי ברוטב עגבניות עם שמנת (רוטב רוזה). הפסטה מצוינת, כיאה לפסטה טרייה (פסטה דלה קזה) שבושלה כיאות עם רוטב נכון. 

image

את הארוחה ליוותי בכוס יין אדום מיקב גינתון. כיף לשתות יין מקומי טוב במחיר שווה לכל נפש ובמיוחד בגביע איכותי, ענק וכייפי.
.
המלך בחר לפתוח את הארוחה במרק מינסטרונה סמיך ועשיר, שמשמח ומחמם את הלב והבטן.

image

לעיקרית הוא הזמין טוסט של קממבר עם חמוציות בג׳בטה דגנים. שוב הגיעה מנה ענקית, שאפילו המלך לא הצליח לסיים. אמנם עם ישראל אוהב מנות גדולות, אבל יש גבול…

image

הייתי מסתפקת בקפה הפוך בכוס המהממת של המקום. אך כדי לטעום גם את הקינוחים, החלטנו לחלוק פאי פטיסייר תותים שהגיע עם כדור גלידת וניל בקערית נפרדת (נראה ממש לא שייך, ודי מיותר מבחינתי, למרות אהבתי הגדולה לגלידות).

image

הפאי היה טעים, והקרם היה מלא גרגרי וניל איכותיים, אך ניכר בו שלא הוכן באותו יום. (נעם הודה בפני שהוא מיום קודם). אמנם בבית אנחנו אוכלים עוגות גם אחרי כמה ימים, אך בבית קפה אני מצפה לאכול את העוגות הכי הכי טריות. 

לסיכום, מקום נעים, טעים, שכיף לאכול בו וסתם לשבת לקשקש על כוס קפה, שפתוח גם בשבתות (זה לא טריוויאלי באזורנו), עם צעירים שרוצים להצליח ועושים מאמצים.

אסיים במילים בהן בחר יעקב לסיים את המכתב ששלח לתושבי העיר עם פתיחת המקום: ״נכון, ייתכן שעדיין איננו יכולים לספק שירות מושלם במשך כל היום, ייתכן שלא כל המנות עריבות לחיך כולם, או שהבצל אינו קצוץ דיו… דבר אחד אנחנו מבטיחים לעשות מידי יום, כל היום: להשתפר!״.
ועל זה לא נותר לי אלא לומר: בהצלחה!

סולנג׳, מרכז רננים, מכבים
לעמוד הפייסבוק של סולנג׳: סולנג׳

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

עוד מהבלוג של אורלי כהן - חיים וטעים

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל קריספיות שאי אפשר להפסיק לאכול

היום, אחרי למעלה משבוע הצלחתי סוף סוף לעמוד על הרגליים ולהכנס למטבח. כן, הגב עוד כואב אבל אם אחכה עד שיעבור לחלוטין אפסיד את כל החיים. כמו שאם ביל גייטס היה מחכה עד שלתוכנת ״חלונות״ לא יהיו באגים, הוא לא היה משווק אותה עד...

תצוגה מקדימה

עוגת שמרים גבינה - עוגה כנענית

את הריח הנפלא של עוגת שמרים בבית ממש קשה לתאר, אולם יש לי הרגשה שממש לא צריך. יחד עם זאת, הריח המוכר הממכר הזה הוא כאין וכאפס לעומת ריח של עוגת שמרים עם גבינה ווניל. אוחחח הבית כולו מתמלא בשומת נהדרת... והמראה? תראו...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה