עוגת בננות ופצפוצי שוקולד

מתכון מהיר וקל ל-2 עוגות בחושות מבננות, קמחים בריאים ושוקולד צ׳יפס. העוגה בלי ביצים ומתאימה לטבעונים, אבל לא רק!!!

כשיש בבית בננות בשלות והבן שלי מגיע לביקור, אני כבר יודעת מה להכין.
עוגה בחושה, מהירה וקלה.
הטעם משגע!
זו לא טעות, את העוגה הזו הכנתי בלי ביצים, כך שהיא מתאימה גם לטבעונים.
גיוונתי עם כמה סוגי קמחים, אפשר להכין עם קמח מלא בלבד, או אפילו עם קמח לבן.

מרכיבים (ל-2 תבניות מאורכות אינגליש קייק):
יבשים:
1 כוס קמח חיטה מלאה
1.5 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס קמח לבן
1 כוס סוכר חום
קורט מלח
2 שקיות אבקת אפייה
1/2 כוס שיבולת שועל
2 כפות שוקולד צ׳יפס קטנים
רטובים:
1 כוס שמן
3 בננות בשלות מאד מעוכות
1 כפית תמצית וניל
1 גביע רסק תפו״ע (115מל)
1.5 כוסות משקה סויה או מים
לציפוי לפני האפייה:
2 כפות סוכר חום
2-3 כפות שוקולד צ׳יפס קטנים

אופן ההכנה:
לערבב את המרכיבים היבשים
לערבב בנפרד את המרכיבים הרטובים
לאחד בין התערובות ולערבב עד לתערובת אחידה
להעביר לתבניות חד פעמיות (משומנות במידת הצורך).
לפזר את הסוכר החום והשוקולד צ׳יפס ולהכניס לתנור שחומם ל-170 מעלות.
לאפות למשך 30 דקות.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.