כחול וזהב

איך מאפרים עיניים לשעות ארוכות, ואיך עושים ריבת תפוזים הכי בקלות?

בחורה עם מחשב נייד

עיניים נוצצות
FARAN היא חברה חדשה שאהבתי, מאחר והם מתמחים במוצרים טבעיים ובאיפור ללא פארבנים, כימיקלים, טלק או מבשמים אחרים. האיפור המינרלי מאוד אינטנסיבי, כך שאת משתמשת במעט חומר יחסית ומקבלת מראה מיוחד שמחזיק שעות רבות.
קיבלתי בדואר אריזה נהדרת בצבעי חום וזהב, ובתוכה קופסה שמכילה צללית עיניים בצבע כחול-מטאלי מיוחד.

הצללית בגוון Sea Breeze היא מתוך קו איפור חדש של מוצרים מינרליים שמיוצרים ממש כאן בנגב, בחברת פאראן. בהתאם לעונת החגים, ולמרות שאני לא חוגגת את ה"סילבסטר" כפי שנהוג לכנותו כאן, הצללית תעניק לעינייך מראה מבריק ונוצץ, אם את מהחוגגים וגם אם לא. אני השתמשתי בו בתור צללית בהנחה רגילה וגם ב"שיטה הרטובה". מרטיבים מעט את המכחול, סוחטים מעודפי-מים ומציירים קו עדין. בתמונה ניתן לראות איך הגוון משתלב באיפור כללי עדין.

כמעט לא השתמשתי באיפור נוסף מלבד הצללית. צילומים: עירד סולניק.

הגוון מתאים גם לתיחום שורש ריס תחתון, ואפשר להשתמש בו גם בתור לק. בשיטה הרטובה, מניחים את הצללית על הציפורניים ומעל מורחים מיד לק שקוף. מחיר: 75 שקלים. ניתן לרכוש את הצללית הזו ואת שאר מוצרי FARAN בחנות המפעל שלהם במצפה רמון, ואם את לא מתכננת טיול לשם בקרוב אפשר גם בטלפון:08-6539333
עוד מידע על המוצרים ונקודות מכירה נוספות תוכלי למצוא באתר האינטרנט של החברה או בעמוד הפייסבוק שלהם.

ריבת תפוזים

מה בסך הכל רציתי? מתכון לריבת תפוזים. הפכתי את הרשת, ואת מדף הספרים של האחות הגדולה, ולא מצאתי מה שחיפשתי: זה מתכון לריבה עם קליפות, ההוא משרה את התפוזים יומיים במים, והיא מציעה לטחון אותם בבלנדר. אז למען הדורות הבאים, בהתבסס על הניסיון הרב שצברו מומחים ממני, אני כותבת לכם את המתכון הקל שחיברתי לריבת התפוזים. מן העץ ועד לצלחת, הכי קל וטעים.
קטפתי 6 תפוזים בינוניים ולימון.
קילפתי את התפוזים וחתכתי לחתיכות בינוניות. שקלתי כך שהיה לי 1 ק"ג פרי קלוף וחתוך.
בסיר רחב עם תחתית כבדה הנחתי את התפוזים, הוספתי 750 גרם סוכר ומיץ מלימון אחד,
כולל החרצנים שלו שיעניקו לריבה את הפקטין שמקריש אותה. לא לשכוח להוציא אותם בסיום הבישול.
בישלתי על אש גבוהה עד רתיחה, והנמכתי את האש לבינונית, לכשעתיים בערך.
בדקתי שהריבה מוכנה בעזרת מבחן הפריזר: מעט ריבה על צלחת, לשלוח לפריזר לחצי-דקה.
כשהמרקם צמיגי ולא נוזלי – מוכן. וזה הכל.