״בולונייז״ תאילנדי – קארי וקרם קוקוס

 IMG_1595_800x800

בבקשה אל תשאלו איזה מטבח אהוב עליי יותר האיטלקי או התאילנדי.

בבקשה…..

האמת היא שהאהבה לשניהם כמעט זהה עם עדיפות קלה לאיטלקי.

ככה אני אוהבת את המטבח של דרום מזרח אסיה.

קמבודיה, ויאטנאם וכמובן תאילנד.

בייבי.

אז הנה שילוב מטורף של אוהבי הנודלס וטעמי הקארי שייקח לכם 15 דקות במקסימום.

מוכנים?

יאללה.

IMG_1594_800x600

מה

1/2 ק״ג בשר בקר טחון טרי

250 גרם אטריות ראמן ,אטריות אורז רחבות או אפילו ספגטי איטלקי.

1 קופסת קרם קוקוס (קרם, קרם, קרם לא חלב קוקוס)

3 כפות קארי אדום תאילנדי

2 כפות שמן צמחי

צילי קצוץ (אופציונלי ייתכן שהחריפות בקארי מספיקה לכם)

2-3 שיני שום קצוצות דק

3 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורר

מלח, פלפל

בצל ירוק קצוץ להגשה או עלי כוסברה טריים

אופציה : בוטנים מלוחים קצוצים

איך

הכי פשוט בעולם.

בווק או מחבת נוחה , על להבה גבוהה מאוד, להוסיף 2 כפות שמן קנולה ואת הבשר הטחון.

לטגן את הבשר תוך כדי פירורו לפירורים בערך 5-7 דקות עד שהבשר משחים וכל הנוזלים בו מתאדים.

להוסיף את הג׳ינג׳ר והשום , להנמיך להבה , לכסות ולבשל על להבה נמוכה נמוכה עוד 5  דקות.

בינתיים להרתיח את הנודלס ולסנן.

להוסיף לבשר קרם קוקוס, מעט ממי הפסטה ,מלח ופלפל.

לבשל עוד מספר דקות.

להוסיף את הנודלס המבושלים.

לערבב, לטעום, לתקן תיבול ולהוריד מהאש.

להוסיף בצל ירוק קצוץ שהוא לא רק לקישוט אלא מוסיף המון טעם או עלי כוסברה טריים.

ולעוף…..

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_1586_800x600