מנה של תפוחי אדמה, מאוד נפוצה בהודו. aloo-תפוחי אדמה, zera-כמון. אוסף התבלינים העוטפים את תפוחי האדמה הופכים אותם למנה מיוחדת במינה עם טעמים וניחוחות מיוחדים שמלווים כל ארוחה או מהווים ארוחה בפני עצמה.
למצרכים:
8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות בגודל 1.5X1.5 ומבושלים בהרבה מים עד ריכוך (לא ריכוך כמו פירה, שיישארו יציבים אך רכים לנעיצת מזלג) ומסוננים.
1/3 כוס שמן קנולה/תירס
עלי קארי (ענף) או 3 עלי דפנה
1.5 כף תערובת חמשת התבלינים (קצח, גרעיני חרדל, זרעי כמון, זרעי אניס, חילבה – ביחס של כמות שווה ביניהם) שם התערובת בהודית – panch puran
מיץ מ- 1 לימון גדול
1 פלפל חריף קטן חתוך לרצועות דקות
3 כפות כורכום
כוסברה
מלח, פלפל
להכנה:
1. בסיר שטוח וגדול לשים את השמן ולחמם אותו היטב. להוסיף את עלי הדפנה עד שישנו צבע.
2. להוסיף 1.5 כפות מחמשת התבלינים (panch puran) ולטגן יחד בערך דקה – לשים לב שלא יישרף.
3. להוסיף את הפלפל החריף ולטגן יחד עוד כדקה.
4. להוסיף את הכורכום ולערבב, לטגן עוד דקה בערך. להוסיף את המלח והפלפל השחור.
5. להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב בעדינות רבה שלא יתפוררו. לכסות את הסיר ולבשל יחד 5 דקות על אש נמוכה. לכבות את האש.
6. להוסיף מיץ לימון, לערבב בעדינות, לפזר מעל כוסברה קצוצה גס ולהגיש.
*** ותודה לאליזבט אהובתי, שמלמדת אותי את רזי בישול המטבח ההודי בהרבה סבלנות ואהבה.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!















