בקרוב חל ערב ראש השנה ואנחנו כבר שוברים את הראש, ושואלים מה נבשל לערב החג?
אחת מהאפשרויות להכנת מנה קלאסית לערב החג היא קדירת בשר, ויש לזה הרבה סיבות: אפשר ורצוי להכין אותה יום יומיים לפני ההגשה, היא כבר כוללת בתוכה את התוספות, היא חגיגית, לא מסובכת להכנה וקלה להגשה.
גילוי נאות: כנסיינית של תנובה קיבלתי את הבשר לבדיקה ולהתנסות.
הפעם הכנתי לשבת את תבשיל הקדירה, מבשר של תנובה "אדום אדום". קוביות הבשר מגיעות כבר חתוכות באריזה מיוחדת שומרת טריות.
להכנת תבשיל קדירה דרוש זמן בישול ממושך. תחילה על הגז ואחר כך בתנור או על פלטת השבת. רצוי להכין בסיר גדול ובכמות גדולה, כי התוצאה כל כך טעימה שתמיד רוצים עוד.
אז מה אנחנו צריכים על השיש – מצרכים:
1 סיר שמתאים גם לאפייה בתנור או לפלטה של שבת
1 בצל גדול קצוץ
8 שיני שום קלופות וקצוצות
250 גרם גרגרי חומוס מבושלים
1/2 חב' כוסברה קצוצה
2 גבעולי סלרי – גבעולים ועלים קצוצים
1/4 כוס שמן
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון
4-5 כוסות מים פושרים
1 חב' של קוביות בשר לבישול קדירה.
מי שאוהב/רוצה יכול להוסיף ירקות חתוכים שאוהבים.
הערה חשובה: אין להוסיף מלח כי הבשר כבר מומלח והוספת מלח בזמן הבישול מקשה את הבשר. אפשר לתקן טעמים אחרי הבישול.
הוראות הכנה:
בסיר גדול המתאים גם לתנור, מטגנים בצל בשמן, מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן אותם מכל הכיוונים עד להזהבה ואיטום הבשר.
מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מוסיפים את השום, תבלינים, סלרי, כוסברה וגרגרי החומוס, (מי שרוצה יכול להוסיף ירקות) מביאים לרתיחה ואחר כך מורידים את להבת הגז לגובה בינוני.
יש לבדוק במהלך הבישול שיש נוזלים בסיר. אם חסר – להוסיף מים פושרים.
מבשלים עוד כשעה וחצי, מתקנים טעמים, ואחר-כך להכניס לתנור או על פלטה של שבת לבישול ארוך כל הלילה.
את המנה אני מגישה עם אורז לבן ליד או עם קובנה שהייתה גם בתנור כל הלילה.
נראה אותכם מתאפקים ולא "טועמים" במשך הלילה מהסיר. בתיאבון.
ערכה, כתבה וצילמה: נדיה היבא
















