תבשיל עדשים כתומות על אורז מלא

מס' ימים מתחילת המסע: 9

מס' ימים עד לסיום: 21

מס' מתכון מתוך ה-30: 9

מס' ימים מתחילת המסע: 9

מס' ימים עד לסיום: 21

מס' מתכון מתוך ה-30: 9

תשעה ימים אל תוך הבלוג וכבר מרגיש לי שעברתי מסע מטורף. מסע עם עצמי, מסע עם חברים, מסע עם משפחה, מסע עם האוכל. כשהחלטתי אחרי שלוש שנים לחזור שנית לפרויקט 30/30 לא ידעתי שיהיה לי כל כך כיף. הכל בוגר יותר, מסעיר יותר וטעים יותר.

אתמול דפי, החיילת האהובה שלי מקורס חינוך לפני יותר מידי שנים, שלחה לי תמונה הורסת של הסלט חיטה ותרד שהיא הכינה, שנראה פשוט מדהים. קבלו. ותכינו גם אתם.

IMG-20160208-WA0002

היום בצהריים נפגשנו בספונטניות כל המשפחה פלוס דני, החברה המהממת של יוני אחי הקטן שהוא בעצם גם האח הגדול שלי בו זמנית. ישבנו לאכול ארוחת צהריים טעימה לכבוד יום המשפחה ויום ההולדת השני של אבא שלי. ומי שמעניין אותו, וכדאי לכם, כנסו לכאן ותקראו למה אנחנו חוגגים לאבא שני ימי הולדת בשנה. סיפור אדיר בהחלט.

אז אחרי שנ"צ ארוך ומפנק. הבלוג החליט היום "להדרים" לאזור הכובשים/הכרמלית כדי להתארח אצל רותם, שהיא עד לפני שלושה חודשים גם הייתה השותפה שלי ואיתה חגגתי שבוע שעבר, ביום הראשון של הבלוג, במסג' מפנק בנמל תל אביב.

רותם ואני מכירות כבר מעל עשר שנים וחברות טובות כבר עשר שנים. הכרנו בתחילת שנות העשרה  שלנו בתנועת הצופים, כאשר שתינו גרנו בישובים שכנים, המשכנו לשנת שירות בתנועת הצופים, ולאחר מכן שירתנו יחד בקורס משקיות חינוך בגיוס לצה"ל. מאז אנחנו חברות טובות, וגם עד לא מזמן גרנו יחד בתל אביב כשותפות, שם התחזקה החברות עד מאוד. התבשיל של העדשים הכתומות, היה אורח קבוע בבית שלנו. רק אתמול, במתכון הקציצות העדשים ירוקות, סיפרתי שאני לא מתעסקת במטבח עם עדשים, על אחת כמה וכמה עם אורז מלא ושוב, הפלא ופלא, אני מתנסה בעולמות חדשים, בהם גם אני לוקחת חלק ולא רק רואה את רותם מבשלת מהצד. ואפילו נהנית מזה.

איתנו אצל רותם בישל היום גם עומר, שהוא אלוף בפני עצמו, וחבר טוב של רותם שהכרתי דרכה, ואני מאוד אוהבת אותו. ובאה לאכול איתנו גם ליאת אשתו לעתיד ובהמשך החודש הבלוג יצפין לכיכר רבין, יתארח אצל שניהם, ויאכל משהו טעים טעים. יש למה לחכות.

במסגרת הימים הבריאים של הבלוג, היום הכנו יחד אורז מלא, תבשיל עדשים כתומות ושני סלטים מצוינים. הייתה ארוחה חמימה מפנקת לתפארת. קבלו מתכונים.

תבשיל עדשים כתומות על אורז מלא 

לאורז המלא: בסיר חם מטגנים כוס אורז מלא ומוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים. רותם, מבשלת תמיד בהשפעות פרסיות, תמיד מבשלת אורז עם מגבת בין התחתית אל המכסה של הסיר.

1

לתבשיל עדשים: מטגנים בצל ושום בסיר. מוסיפים חתיכות עגבניות, ולאחר כמה דקות, מוסיפים בערך כוס ורבע של עדשים כתומות ומכסים במים פושרים/רותחים. במידה ואוהבים תבשיל מיימי יותר, כמובן שאפשר להוסיף מים גם לאחר מכן, בכל רגע שתרצו. מוסיפים תבלינים ביד רחבה: פפריקה מתוקה, חריפה, פלפל, מלח וכמון. מבשלים עד שהעדשים רכות, בערך רבע שעה.

4

5

על הדרך עומר תיקתק שני סלטים טעימים ואחד מוצלח במיוחד עם תפוח עץ ירוק, חסה, פקאן סיני, גזר ובצל סגול.

2

3

יאללה

תיכף קמה למשמרת בוקר בקונדיטוריה, צריך כבר ללכת לישון אחרת לא אצליח לשרוד גם את מחר…

שיהיה לילה טוב חברים שלי

שאו ברכה

נעמיש