
המנה הזו נולדה מהשראה שהמלך קיבל מתבשיל דומה במסעדה תל אביבית. הוא חזר הביתה והחליט לשחזר את התבשיל. התוצאה היתה מעולה! תמונה שהעלתי לפייסבוק גררה בקשות רבות למתכון. מסתבר שהרבה אנשים אוהבים מנגולד וערמונים. אנחנו בביתנו אימצנו את המתכון והכנסנו אותו לתפריט הביתי שלנו. עכשיו גם אתם תוכלו. בבקשה:
המרכיבים:
חצי כוס אגוזי קשיו קלויים על מחבת יבשה למשך דקה ושבורים גס
1 פלפל צילי חתוך לטבעות (אפשר פחות, לפי הטעם)
1 צרור של עלי מנגולד מופרדים (לבן ועלים)
1 סלסלה פטריות פורטובלו (3 גדולות).
2 שיני שום (2 שיניים)
2 כפות סילאן
1 חבילת ערמונים קצוצים (בוואקום)
אופציונלי: 2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
חותכים את המנגולד: החלק הלבן לקוביות, החלק הירוק לחלקים גדולים.
מנקים את הפטריות: מפרידים כיפה מרגל. את הכיפה מנקים מהנבגים השחורים בעזרת כף. את הרגליים קוצצים.
מטגנים את השום והצ׳ילי קלות.
מוסיפים למחבת את רגלי הפטריות והערמונים לכמה דקות.
מוסיפים למחבת את החלק הלבן של המנגולד תוך ערבוב (7-9 דקות, עד שמתרכים מעט).
מוסיפים את העלים ומערבבים שתי דקות.
מוסיפים את הסילאן (אם מוסיפים רוטב סויה, זה הזמן). מערבבים כדקה מכסים ומכבים את האש.
מטגנים את הפטריות עם מעט שמן במחבת נפרדת עד להשחמה קלה.
מעבירים את הירקות לצלחת הגשה, מניחים מעל את הפטריות ובוזקים את אגוזי הקשיו. מגישים חם.
הערה: בפעם הבאה ינוסה גם עם בקצ׳וי!
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!












