חג השבועות מגיע וקבלתי משימה להכין לפיקניק משפחתי פשטידת פטריות וגבינה הידועה שלי. היות והפשטידה תתמודד מול פשטידות אחרות של מומחיות אפיה במשפחה, היה לי חשוב שתהיה גם אסטטית.
ולכן ,השתמשתי בתבנית מיוחדת לפשטידות הגבינה של חג השבועות, של סולתם רדד תבנית פאי מיקרוסטובן עשויה מקרמיקת מסטונאוור איכותית עם ציפוי נון סטיק, למניעת הידבקות.


לתבנית עיצוב חגיגי ושוליים רחבים ודוגמת גלים בקצוות, והיא ניתנת לשימוש בתנור, במיקרוגל ועל אש גלויה, נוחה לשימוש וקלה מאוד לניקוי, גם במדיח הכלים.
אז מה הסוד של פשטידת פטריות וגבינה שלי?
ממיסים במחבת את 50 גר חמאה, מטגנים 2 בצלים קצוצים עד שיזיהבו, מוסיפים 2 -3 קופסאות של פטריות (ללא מיים) ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת, מסירים מאש ומצננים.

מוסיפים למחבת:
1 גביע קוטג'
1 גביע שמנת או 1 גביע יוגורט ביו

1 מיכל שמנת לבישול 15 או 32% או מיכל שמנת מתוקה 38% להקצפה
2 כפות קמח (אני משתמשת בקמח מלא של סוגת)
מלח, פלפל
150 גר גבינה צהובה מגוררת
יוצקים לתבנית לפשטידה מיקרוסטובן של סולתם רדד
אופים בחום בינוני 180 מעלות עד להזהבה -כ45 דקות

ניתן להשיג תבניות בצבעים אדום, שחור ולבן, בקוטר 28 ס"מ.
מחיר: 122 ₪, ברשת חנויות סולתם רדד ובחנויות המובחרות.












