מתכון ל-4 מנות
מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני-גדול, קצוץ
2-3 שיני שום כתושים או פרוסים
6 עלי מנגולד
2 -3 עלי קייל
2 כוסות דחוסות עלי בייבי תרד טריים, קצוצים (או עוד מנגולד)
1 בצל יבש פרוס לפרוסות דקות
4 כפות מים
4 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומיבשים את עלי המנגולד והקייל. מפרידים בין העלים הירוקים לגבעול המרכזי. מסלקים את גבעולי הקייל ופורסים את הגבעולי המנגולד דק לרוחב. קורעים או קוצצים את העלים הירוקים. שוטפים ומייבשים את התרד (אם משתמשים).
2. מחממים את השמן במחבת 20 ס"מ מסדרת השיש של קוצ'ינה מיה ומכניסים את הבצל הקצוץ, השום וגבעולי המנגולד. מבשלים בבחישה כ-3-5 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד, הקייל, התרד והמים, מתבלים במלח ופלפל גרוס, מכסים ומאדים עוד 5 דקות.
3. מסירים את המכסה ושוברים פנימה את הביצים. מכסים ומבשלים את הביצים עד שהן עשויות.
טיפ: עלים ירוקים הם דלי קלוריות ומספקים לנו שפע ויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים. מחקרים מציעים שהפיגמנטים הנמצאים בעלים ירוקים וירקות עלים ירוקים מכילים נוגדי-חמצון שעלולים לסייע במניעת סוגים שונים של סרטן ולשמור על בריאות הלב. הקייל, ירק יחסית חדש בארץ, כל כך עשיר בערכים תזונתיים שהוא נחשב למזון-על!












