שף צ'רלי פדידה ו"יינות ביתן" נפגשים = חג שמח וטעים

את השף צ'רלי פדידה פגשתי בערב מיוחד לקראת החג הקרב אלינו ביינות ביתן ברחובות, אין ספק שהשילוב בן צ'רלי ויינות ביתן = הצלחה

בחורה עם מחשב נייד

 צרלידג

ראש השנה  קרב והישראלים כבר נערכים לקניות קראת החג. רשת יינות ביתן מציעה שירות ייחודי להזמנת אוכל ביתי מוכן במטרה לחסוך זמן ללקוחותיה בבישולים לחג. הרשת מפעילה 11 מסעדות בסניפיה בכל הארץ, עליהם מופקד השף צ'רלי פדידה.

תפריט המסעדות הינו עשיר ומגוון, כאשר כל אחד יוכל לבחור לו מנה על פי הטעמים האוהבים אצלו בבית. כל המנות מוכנות במקום לפי תפריט שהורכב במיוחד, בקונספט של אוכל ביתי. ניתן למצוא בתפריט: מנות בשריות, מנות דגים, תוספות, סלטים ועוד מגוון רחב.

 בבקשה שני מתכונים מומלצים

סלט סלק חי בתוספת תפוחי עץ גרנד, דבש וחומץ תפוחים

סלטראשהשנה 

 

1 ק"ג סלק אדום קלוף וחתוך לרצועות דקות מאוד

½ 1 ק"ג תפוחי עץ גרנד קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לרצועות דקות מאוד (מומלץ לעשות זאת בשלב האחרון     על מנת שלא ישחירו)

2 יח' סלרי אמריקאי חתוך דק מאוד

½ 1 כוסות חומץ תפוחים

½ כוס דבש או סילאן (דבש תמרים)

קורט מלח לניגוד טעמים

2 כוכבי אניס

1 מקל קינמון

1 כוס שמן תירס

 אופן הכנת המרינדה של חומץ תפוחים:

מוסיפים אל סיר חומץ תפוחים, דבש, מקל קינמון, כוכבי אניס ומרתיחים תוך כדי ערבוב.

בודקים טעם ואת ניגוד הטעמים ומצננים בקירור. מוסיפים את המרינדה לסלט, מערבבים בעדינות ואז מוסיפים שמן.

 יש אפשרות לעשות את המרינדה פעם בשבוע, להכניס לקירור ולתבל כל יום סלט טרי.

 אופן הכנת הסלט:

מערבבים סלק, תפוחי עץ וסלרי אמריקאי, מוסיפים את המרינדה ומערבבים (יש לעשות את הסלט כל יומיים ולא להשאיר יותר מזה)

 סלט עדשים שחורות, בצלצלים סגולים, שום ופטרוזיליה

 

 ½ 1 ק"ג עדשים שחורות מבושלות עד לריכוך (אך לא יותר מדי)

10 בצלצלים סגולים קצוצים לקוביות קטנות

2 צרורות פטרוזיליה קצוצים דק

5 שיני שום קצוצים דק

3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות

3 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות

2 כוסות מיץ לימון

1 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 אופן ההכנה ערבוב ותיבול:

מערבבים את כל המצרכים יחד עם עדשים שחורות אשר כבר התקררו, מתבלים ואורזים בקופסאות ושומרים במקרר עד ארוחת החד -ניתן להכין עד שלושה ימים מראש.

בהשראת  צ'רלי הכנתי את הסלט שלי שפורסם כבר בשבוע שעבר.

תיהנו