שעועית ירוקה קיצית

שעועית ירוקה בשמנת

שעועית ירוקה

 

זכרונות של ילדות מאושרת .

 

בכל יוצאי הבלקן ישנן ורסיות שונות להכנתה .

 

זה עם עגבניות טריות והאחר עם רסק עגבניות אבל הבסיס נותר אותו בסיס .

 

אצל הבולגרים היא נאכלת בקיץ קרה או חמימה עם שמנת,או יוגורט מעל

 

משהו שאני מכורה לו ולא בכדי .

 

סבא שלי – טוב לא סבא אמיתי אבל גדלתי איתו 35 שנים מאז שסבתא מטי התחתנה איתו אחרי שנותרה אלמנה צעירה

 

בשואה והגיעה לכאן עם אבא שלי יתום בן 6 .

 

אז הוא,סבא שלי לכל דבר היה מטורף על שעועית ירוקה ומאחר וחנותו היתה בשוק מחנה יהודה היה מביא ארגז ירקות טריים

 

בכל יום לסבתא שלי ותמיד,אבל תמיד היתה שקית ענקית של כזו שעועית יוקה בארגז .

 

הוא קרא לה לוביה והיא היתה נשברת לך ביד מטריות,ריחנית ומתוקה.

 

בחופש ישבנו סבתא ואני לקלפה ולנקותה ובערב עמד תבשיל על השולחן ,שסבא יגיע להנות ממנה .

 

לכשנישאתי גיליתי שגם דרלינג מכור אז יש לנו בבית סירים ריחניים כאלו שאותם גם שידרגתי לעוד טעמים .

 

אבל את השעועית הקיצית לא משנה לה אף טעם .

 

תהנו גם אתם עמדי.

 

 

תכינו שקית שעועית ירוקה עדינה שלמה (קפואה נו מה,אםיש טריה על אחת כמה וכמה)

 

3 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות

 

כף גדושה רסק עגבניות (של יכין הכי טעימה לי)

 

כף גדושה אבקת מרק עוף(לא חובה)או מלח  לפי טעם

 

כף גדושה סוכר חום כהה

 

1 בצל גדול בקוביות

 

שמן לטיגון הבצל

 

שן שום כתושה

 

פלפל שחור גרוס גס .

 

2 כוסות מים חד פעמיות

 

 

מטגנים הבצל בשמן שיזהיב מעט

 

מוסיפים שום

 

מוסיפים את השעועית המופשרת והשטופה ואת שאר הרכיבים .

 

מביאים לרתיחה ומנמיכים אש .

 

מבשלים כך לפחות שעה

 

זה לא תבשיל מהסוג שהשעועית פריכה .

 

השעועית תהיה רכה מאוד והרוטב סמיך.

 

 

מגישים פושר או קר עם שמנת ליד,או יוגורט

 

לחם אחיד לספיגת הרוטב ומברכים אותי .

 

 

אגב ניתן לבשל אותה עם עוף או בשר ולהגיש חם עם אורז לבן .

 

 

זהו להיום .

וזו למטה שעועית ירוקה טריה .

 

 

 שעועית ירוקה בסיר

 

 

 

 

 

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.