אז מה נאכל הערב? השאלה חוזרת על עצמה מדי יום ביומו, ומצבור הרעיונות מתדלדל בהדרגה… שוב חביתה? עוד פעם פסטה?
אז יש לי שלושה רעיונות פשוטים ומהירי הכנה לארוחת ערב משודרגת שבמרכזה נקניקיות צ'וריסוס.
מי שעוקב אחרי הבלוג יודע שזה לא הפוסט הראשון שאני מעולה כאן עם נקניקיות צ'וריסוס, הנקניקיות האהובות עלי.
צ'וריסוס אמיתיות וטובות (וזה מה שאני קונה) עשויות מ-100% בשר טרי (שמכיל שומן בכמות מספקת), בדרך כלל קצוץ גס, לא ממש טחון, עם תבלינים (הרבה פפריקה שנותנת את הצבע האופייני, אבל לא רק) ועשבי תיבול טריים. בלי שאריות למיניהן (עור, עצמות ושאר מרעין בישין) ובעיקר בלי כל מיני משמרים ומייצבים שמקומם במעבדה לכימיה ולא על שולחן האוכל שלנו… בקיצור, נקניקיות שקונים אצל קצב טוב. וכשיש לי צ'וריסוס טובות – אני חוגגת.
רעיון אחד לארוחת ערב מהירה הוא גרסה משודרגת למאכל הילדות האהוב – משה בתיבה.
בצק עלים איכותי, צ'וריסוס טובות, ובזמן ש"משה" מבלה בתנור – אני מספיקה להכין סלט ירקות טרי-טרי והנה בצ'יק-צ'ק ארוחת הערב שלנו מוכנה.
הדבר היחיד שחשוב לזכור – להפשיר מראש (כבר בבוקר להעביר למקרר) את הבצק והנקניקיות.
וכאן תמצאו את המתכון המלא והמדוייק
אפשרות שניה – פריטטה עם צ'וריסוס ותפוחי אדמה.
פריטטה היא ללא ספק אחת המנות האהובות עלי לארוחת ערב, ובכלל.
מדובר בחביתה מועשרת או פשטידה במחבת, שמכילה ביצים, ירקות וגבינות או נקניקים (או גם וגם כמובן).
גדולתה בכך שהיא מציעה אינספור אפשרויות. כמספר הבשלנים – כך מספר הגרסאות, וכולן פשוטות כל כך להכנה.
והכי חשוב – תמיד אפשר לאלתר ממה שיש בבית… וכשיש צ'וריסוס – זו בכלל חגיגה. עם סלט ולחם משובח – זו הארוחה המועדפת עלי.
המתכון המלא והמדוייק נמצא ממש כאן
האופציה השלישית – תבשיל של צ'וריסוס וירקות
כאן אני מבשלת את הנקניקיות עם בצל ספרדי, שום, פלפלים, עגבניות שרי, פלפל חריף ועוד כמה הפתעות.
מגישה עם פרוסה עבה של חלה כדי לטבול ברוטב… ושיהיה לכולנו ערב נפלא…
לרעיונות ומתכונים נוספים שלי – אני מזמינה אתכם לבקר בבלוג האישי.

















