שוקיים בתפוזים

זה היה רק עוד יום רגיל בחופש חנוכה.

 

אני יושבת בבית ליד המחשב, עושה את עצמי מקלידה במרץ. בחדר אחד אני שומעת את הילדים משחקים עם בני הדודים שלהם. המשחקים שלהם מלאי דמיון. הם בנו שם אוהל רב מפלסי, עם כל הסדינים שהם הצליחו לסחוב מסבתא שלהם. כיסאות, כריות, ספלי קפה דקורטיביים, ועלילה שלא מביישת את גדולי סופרי ההרפתקאות. מהחדר האחר אני שומעת את הטלויזיה. היא דלוקה על ערוץ שמשדר שירים משנות השמונים. ברור שאני מכירה את כולם, הייתי ילדה כשהם התפרסמו. מדי פעם עובר ילד אקראי מחדר לחדר. אני שואלת אם הוא מכיר את השיר-הממש-מפורסם שמתנגן כרגע, ונענית ב"לא" לקוני. אבל אני מסרבת להרגיש זקנה. אני האמא! חייבים להיות שירים שמדליקים אותי ומכבים את הילדים, אחרת איך אביך אותם בציבור? בעוד רגע אגיש להם ארוחת צהריים, בסגנון שהיה מאוד פופולרי בשנות השמונים, אבל היום כבר עושים אותו אחרת. אחר כך, יבקשו לראות סרט מצוייר שאני לא מבינה באחד הערוצים ההזויים. משהו עם ישבנים מדברים.

 

orange chicken

שוקיים בתפוזים

המצרכים
8 שוקי עוף
כף חרדל גרגרים
כף דבש
כף תרכיז תפוזים קפוא
תפוז אחד, פרוס ל- 4-5 פרוסות
2 בטטות חתוכות לפרוסות

אופן ההכנה
מסדרים בקרקעית של תבנית פיירקס את פרוסות הבטטה. מעליהן, את פרוסות התפוז.
מערבבים בקערית את החרדל, הדבש ותרכיז התפוזים. טובלים במשחה את השוקיים, ומניחים מעל התפוזים.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעה וחצי, אין צורך לכסות. מדי פעם לוקחים בכף מהמיץ שבתחתית ושופכים מעל לשוקיים.
כשהשוקיים שחומות, ומזלג שננעץ בהן מוציא מיץ שקוף, וכשהבטטות רכות, מכבים את התנור. אפשר להגיש עם קוסקוס וקצת ירקות מאודים בצד.

 

רוצים הזוי? יקבלו הזוי! קליפ משנות השמונים. עכשיו תאכלו את העוף תפוזים שלכם בשקט ואחר כך אמא תסרוג לכם חותלות ותלמד אותכם לשחק בקליקלאק.

[youtube lcOxhH8N3Bo nolink]

 

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים