ריבת הקוקוס המפורסמת שלי

 

ריבת קוקוס שלי

ריבת הקוקוס שלי נוצרה במקרה

חיפשתי מעדן פסחי שלא יהיה בו גלוטן ושטעמו יאפיל על הרבה דברים אחרים .

הייתי תחרותית נו.

מאחר וקוקוס הוא אחד מאהבותי מיד עלה בי חשקוק לכזה

מה טוב ממרח קוקוס לעוגה טוב?

ריבת קוקוס היתה נפוצה במחוזות הספרדים לפסח והכינו אותה עם מים והמוןןןן סוכר

שמו במרכז השולחן המארח בצלוחית  עם כוסות מים מיוחדות מצויירות זהב וכפיות קטנטנות –שעדיין קיימים אצלי מסבתא שלי .

כל אורח נהג להתכבד בכפית להניח אותה בתוך כוס המי הקפואים ולשתות מהם שכן היה זה מתוק להחריד.

את הרעיון העברתי לי לחלבי ,פחות מתוק נימוח ומתאים לקינוחים מיוחדים .

יצא לי מעדן מיוחד שדנית סולומון המהוללת והידועה באפייתה הנפלאה הכינה והכניסה לאחד המתכונים בספריה ודאגה לציין שהוא נלקח ממני .

משהו שהחניף לי ונהניתי שנהנים ממנו.

בקבוצת אוכל ענקית בה אני חברה זה הפך למכת קוקוס ואין מי שלא הכין אותו .

ביום שישי האחרון במפגש אהוב וקולינרי הכנתי אותה  בגרסה פחות סמיכה ונועה דרוקר חברתי נשמתי הכניסה אותה למאפה השמרים שלה שכמובן גרם למצמוצי עונג .

תכינו אותה

קל להכנה והטעם יוצא דופן ומובטחת הנאה .

צריך בשבילה 200 גרם קוקוס

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%

12 כפיות גדושות סוכר לבן (כדי לא לפגוע בצבע אבל אפשר סוכר קנים כי הוא בהיר)

כף גדושה חמאה .

בקלחת קטנה מערבבים את כל החומרים ומביאים לרתיחה

מנמיכים לאש הקטנה ביותר ומבשלים כ-10-15 דקות עד שתסמיך ותתרכך.

מקררים ומשתמשים בה לכל מטרה

לאכול בכפית או עם הידיים כי זה מה שעשינו

למלא בעוגות

לרפאלו מעלפים כמתקרר במקרר לטבול בשוקולד לבן או כהה.

דיאטתי זה לא וראו הוזהרתם זה ממכררר.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.