ריבועי טחינה ממכרים!

מס' ימים מתחילת המסע: 10

מס' ימים עד לסיום: 20

מס' מתכון מתוך ה-30: 11

יש! עברנו את השלישי הראשון של החודש!

מס' ימים מתחילת המסע: 10

מס' ימים עד לסיום: 20

מס' מתכון מתוך ה-30: 11

כמה דברים שצריך לדעת עליי:

1. אחד הכשרונות שלי (הרבה שנים לא הודתי בזה אבל עכשיו אני כבר מודה) זה לחקות אנשים. אני מחקה בעיקר אנשים בחיים שלי ופחות אנשים מפורסמים אבל אם יש משהו שעושה לי את זה (חוץ מללמוד משהו מילד בן שלוש, או לאפות, או לעסוק בחינוך, או לנשק את המכונת פסטה) זה שהחיקוים שלי מצחיקים אנשים ועושים טוב על הלב. כל בן אדם חדש הוא דמות לחיקוי בעיניי, ואני תמיד מסתכלת עליו בעיינים של חקיינית, לפחות בהתחלה….

2.אני חושבת שטחינה זה גאוני ושילוב אדיר למלא מאכלים!

אחחחחח טחינה. מה את עושה לי טחינה…לפעמים את חמוצה, לפעמים מלוחה, לפעמים קצת עם שום. פעם תגיעי אליי גולמית, פעם מימיית, ולפעמים, וזאת הפגישה שלי איתך שאני הכי אוהבת- תבואי אליי במנה מתוקה.

בתור חצי עיראקית (גאה!) טחינה היא חלק מהתפריט. עם סביח, בלי סביח, על האורז וגם על הסלט ירקות של סבא (שיקבל מקום של כבוד בהמשך החודש…). יש משהו ממכר בטחינה, בעיקר כי אפשר לשחק איתה עם מגון טעמים ומרקמים. אפילו בצורה הטבעית שלה- היא יכולה לשחק עם מגוון מרקמים מפתיעים. הטחינה תופיע עוד הרבה במהלך הבלוג בשילובים כאלה ואחרים אז צפו לעוד הפתעות צבעוניות יחד איתה.

המנה של היום היא טבעונית ופרווה. ומצאתי אותה במתכונים הטבעונים במאקו. היא נטולת חמאה או שמן ולכן הבסיס שלה כמנה הוא קצת יבש, אך מאוד טעים!

אביב השותפה שלי, נתנה לה את ההגדרה הכי טובה: "נכון הקטע הזה שמגישים בבתי קפה יחד עם ההפוך או התה עוגיה קטנה טעימה? אז זה זה".

האמת, שהעייפות של הפרויקט מתחילה להשפיע עליי ובמקום לקנות קוואקר כמו במתכון, קניתי בטעות שיבולת שועל מלאה (כמו של הגרנולה) אבל זה לא פגע במרקם ובטח שלא בטעם. חוץ מזה- צריך לאלתר גם מטעויות. מתכון היה חייב לצאת היום מהסיפור הזה!!!

ריבועי טחינה

מרכיבים:

-1 כוס קמח לבן

-כפית אבקת אפייה

– 1 כוס שיבולת שועל או קוואקר

– חצי כוס סוכר

– קמצוץ מלח

– כוס טחינה גולמית

– כפית תמצית וניל

– חצי כוס שוקולד צ'יפס או חצי כוס שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות

– חצי כוס פקאנים קצוצים (אני הוספתי למתכון, היה נראה לי מתאים!)

אז מה עושים?!

1.מנפים בקערה את הקמח והאבקת האפייה. מוסיפים את המלח, סוכר, והשיבולת שועל. מערבבים לאיחוד.

2. מוסיפים את הטחינה, התמצית וניל, השוקולד והפקאנים. מערבבים היטב.

3. מעבדים בידיים לבצק בצורת כדור שנראה כך:

4. משטחים על תבנית עם נייר אפייה למלבן בעובי 2 ס"מ.  כשסיימתי, שמתי נייר אפיה נוסף מעל ורידדתי קצת עם המערוך לאיחוד.

5. הבצק לאחר הרידוד נראה כך:

6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל18-20 דקות. הבצק לא משנה את צבעו, אך נראה מוכן יותר מכפי שנכנס ומעט בהיר יור. מצרפת לכם תמונה להמחשה לאחר האפייה בתנור:

7. מצננים לחלוטין ! ורק אז חותכים לריבועים עם סכין חדה. הבצק באמת קצת מתפורר אבל לא צריך להתרגש מזה! דרך אגב מה שנשאר מהפירורים- אני שמה בצנצנת ואוכלת יחד עם יוגורט. כמו גרנולה- בריא ומשביע.

שמים מים בקומקום, קוטפים עלים מהגינה (הטיפ היומי: שימו עליי זעתר טריים בתה. זה אש), מכינים כוס תה מפנקת, לוקחים ריבוע טחינה קטנטן ומתענגים.

שאו ברכה

נעמיש

הרבה אנשים שואלים אותי בימים האחרונים על הפרויקט ומה גרם לי לקום ולעשות אותו, אז אני מצרפת לכם את הפוסט הראשון, שתוכלו לעקוב, ולהבין! גם אם הצטרפתם רק היום…הפוסט כאן למי שמעונין.