רוטב חצילים ועגבניות לפסטה

רוטב מושלם לאוהבי החצילים, השילוב של החצילים והעגבניות – מנצח!!! הרוטב נפלא גם כסלט או ממרח על חלה טרייה

DSC_0439למצרכים:

500 גרם חציל מקולף חתוך לקוביות בגודל 2X2

1 בצל קטן קצוץ קצוץ

3 פילטים של אנשובי

4כפות שמן זית

200 מ"ל מחית עגבניות (הכי טעים של mutti)

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

גבינת פרמזן מגורדת (לבזיקה מעל)

מלח, פלפל שחור גרוס

להכנה:

1. במחבת לחמם את השמן זית. להוסיף את האנשובי ולטגן מעט יחד, למעוך אותו מעט עם מזלג.

2. להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן יחד עד הזהבה קלה.

DSC_0438

3. להוסיף את החצילים ולטגן תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות או עד שהחצילים מעט יתרככו (לא יתר על המידה – הכי טוב אל-דנטה). אפשר להוסיף מעט מים תוך כדי.

4. להוסיף את מחית העגבניות, המלח והפלפל ולערבב. לבשל על אש קטנה עד רתיחה ועוד רבע שעה. לפזר מעל פטרוזיליה.

5. לשים בצלחת הגשה פסטה (שבושלה לפי הוראות היצרן), מעל לפזר את הרוטב, עוד קמצוץ פטרוזיליה ושפע גבינת פרמזן. מממממ יאמי 🙂

DSC_0443

**** הרוטב בהחלט יכול לשמש סלט טעים או ממרח על חלה טרייה 🙂

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב