רגע לפני פסח: עוגת מוקה בזיגוג קפה

אצלנו קוראים לה בפשטות: עוגת קפה. יש לה טעם עדין של קפה וכל מי שטעם אותה לא הצליח להפסיק לאכול. היא באמת מוצלחת מאוד וקלה מאוד להכנה. בקיצור – העוגה האולטימטיבית.

קיבלתי את המתכון הזה מהדר חברתי לפני כמה שנים. היא קיבלה אותו משתי חברות אחרות ואמרה שהתפרסם גם ברחבי הרשת. לכן, יש סיכוי טוב שאתם כבר מכירים אותו אבל העוגה הזו כל כך טעימה, עד כדי כך שעוד לא פגשתי מישהו שטעם ולא אהב אותה, אפילו ילדים שמעדיפים בדרך כלל רק עוגות שוקולד.

החומרים מספיקים לתבנית עם חור באמצע או לשלוש תבניות אינגליש קייק.

צילמתי המון תמונות אבל העוגה הזו פשוט מסרבת להצטלם יפה. היא הרבה יותר טעימה…

cake2

 

החומרים:

2 כוסות קמח

1/4 כוס קקאו

2 כפיות אבקת אפייה

3/4 כוס מים רותחים

1/4 כוס אבקת קפה נמס

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים גדולות

1 שקית סוכר וניל

 

לזיגוג קפה:

1 כוס אבקת סוכר

1 כפית אבקת קפה נמס

1 כף מים רותחים

3 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

משמנים תבנית ומחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים קמח, קקאו ואבקת אפייה.

מערבבים מים רותחים, קפה, סוכר ושמן עד שהקפה נמס, מוסיפים ביצים וסוכר וניל ומערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת היבשים וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.

שופכים לתבנית ואופים 50-45 דקות. יש להיזהר לא לייבש את העוגה.

להכנת זיגוג הקפה, מערבבים היטב את כל חומרי הזיגוג. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים עד למרקם הרצוי.

מקררים את העוגה, הופכים לצלחת או למגש ומצפים בזיגוג קפה.

עוד תמונה לסיום:

cake1

 

בתאבון!