קרפלך

בחורה עם מחשב נייד

קרפלך תפודים

מזכרת מאבא שלי – כוס קמח ביצה אחת שלמה רבע כפית מלח ומים כמה שנכנס , לשים לבצק נעים מניחים מכוסה במפית לחה לרבע שעה – לא במקרר – מרדדים עלה דקיק ובעזרת חותכן עגול קורצים עיגולים , את הגודל אתם קובעים , ממלאית במלית תפוחי אדמה או בשר , למלית תפוחי אדמה : תפוחי אדמה מבושלים במי מלח , בצל מטוגן , פלפל שחור וחלבון ביצה , למלא את העיגולים ולסגור , להרתיח מי מלח ולבשל (הכיסונים צפים ברגע שהם מוכנים ) מסננים מהמים , במחבת מתיכים שומן עוף (אני ויתרתי ושמתי שמן ) ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה , את הקרפלך המוכנים מערבבים עם הבצל המטוגן , מפזרים מעל מלח ופלפל שחור "ומתים מתענוג"  להגיש עם שמנת חמוצה ליד.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.