למצרכים:
לבצק:
1 קג קמח
2.5 כפות שמרים יבשים
200 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
1 כוס סוכר
כף שטוחה של מלח
כ- 250 סמ״ק חלב
גרידת לימון, וניל (אופציה – לא חובה)
——————
למילוי:
ממרח שוקולד
פירורי ביסקוויט גרוסים דק
——————
לגימור:
ביצה טרופה
פירורי ביסקוויט
——————
להכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה. את החלב להוסיף בסוף באופן הדרגתי. לא חובה לשים את כל הכמות ולחילופין אולי תזדקקו למעט יותר. ללוש את הבצק 5 דקות עד שהוא אחיד, איננו דביק, אלסטי ונעים לעבודה. להניח לתפיחה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
לחלק את הבצק לארבע. לרדד על משטח מקומח, למרוח ממרח שוקולד, לפזר פירורי ביסקוויט ולסגור לרולדה. את הרולדה חותכים באמצע ומסובבים את 2 החלקים שנוצרו כמו בורג, כאשר הצד הפתוח תמיד לכיוון למעלה.
להעביר לתבנית משומנת, למרוח בביצה טרופה, לפזר פירורי ביסקוויט ולהניח להתפחה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה. אחרי קירור לפזר אבקת סוכר.
מושלללללם (כבר אמרתי?!?!?!) !!!!!
אהבתם את המתכון? עשו לייק
ואם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!















