יש לי כבוד רב לצמחונים, לטבעונים ולשאר שוחרי הבריאות, ומצד שני אני רוחשת אהדה גם לקרניבורים ולפליאוליטים. כי אם נחשוב על זה לעומק – יש ביניהם דימיון לא מבוטל.
גם אלה וגם אלה מקדישים מחשבה לאוכל, שוקלים בקפידה מה נכנס או לא נכנס לגופם, ולמעשה מבססים את התזונה שלהם (ולעיתים קרובות את אורח החיים שלהם בכלל) על עקרונות ברורים ומוסדרים בהם הם מאמינים. הגוף הוא לא פח זבל ולא ברירת מחדל. ואת זה אני בהחלט מעריכה.
ולמה אני מספרת לכם את כל זה? כי במתחם המתחדש רחוב הארבעה, נפתח סניף של רשת הבשרים הצפונית המשובחת – אנגוס, ולרגל הארוע אני מקדישה את הפוסט הזה לכל אוהבי הבשר למיניהם.
הסיפור של אנגוס מתחיל לפני למעלה מששים שנה, כאשר רועה צאן בשם סאלח דבאח, אשר נהג לרעות את עדר הצאן הקטן שלו בין גבעות הגליל, פתח אטליז ומכולת קטנה, בסמטה צרה, בכפר דיר אל אסד. איכות הבשר הטרי, החלה למשוך קונים מכל האזור, ולאט לאט העסק התרחב.
עם הזמן רכשו בני המשפחה ידע ומקצועיות בתחום הבשר בכל רחבי העולם, העדר הפרטי התרחב והשתבח (הבקר רובו ככולו מזן האנגוס – בקר סקוטי הידוע בעולם כולו האיכותו הגבוהה), ועם זאת המשפחה המשיכה להקפיד על תנאי מרעה טבעי בהרי הגליל, תזונה וסביבת גידול מהמשובחים ביותר.
התוצאות לא אחרו להגיע: ”דבאח”, הפך שם נרדף לבשר טרי ומשובח במיוחד.
אנגוס היא מסעדת הבית של משפחת דבאח, ובזה גדולתה. העובדה שבעלי המסעדה הם גם בעלי הבקר והבעלים של בית המטבחיים, ושולטים למעשה בכל שרשרת ייצור הבשר היא שמבטיחה את האיכות הגבוהה של העסק כולו, כי באנגוס – נותנים לבשר לדבר. הבשרים המוגשים במסעדה מגיעים אליה – רובם ככולם בנתחים שלמים, לאחר שיושנו בתנאים אופטימליים על ידי הקצב הראשי של הרשת. הם נחתכים ונצלים במקום, והתוצאות מדברות בעד עצמן.
כל המנות (ראשונות, ביניים ועיקריות) על טהרת הבשרים, עם מבחר מצומצם למדי של מנות צמחוניות. אבל בינינו, אם כבר הגעתם לאנגוס – לא תפנקו את עצמכם במנה בשרית משובחת?
בערב ההשקה של המסעדה, פינקו את האורחים באופן מיוחד… טעמתי כל כך הרבה מנות, וכולן היו נהדרות, אביא כאן את הטובות ביותר לטעמי:
אנגוסונים (מנות ראשונות)
נתחי אסאדו פריכים על קוביות תפוחי אדמה ברוטב איולי
אנגוס קל (מנות ביניים)
ומה דעתכם על הפינוק הזה כתוספת?
עיקריות
לצידה של אנגוס, ממש ברחבה החיצונית – האנגוסרי, גרסת ה-Street food של המסעדה בה מוגשים מבחר מקסים של כריכים בשריים שניצלים על הגריל לעיני קהל הסועדים – החל מהמבורגר, קבבונים, נקניקיות עגל, צ'וריסוס טלה ועוד ועוד…
האנגוסרי
בין לבין התפנקנו במותג היין הפרטי של אנגוס
וגם הקינוחים לא אכזבו. אפילו לא חובבת קינוחים ידועה וביקורתית שכמוני…
אנגוס, אנגוסרי וקצביה | רח' הארבעה 20 תל אביב 03-7715733
גילוי נאות: הכותבת הוזמנה לערב השקה של מסעדת אנגוס ברח' הארבעה, ונהנתה עד מאוד.


















