"וַיְהִי הַיּוֹם וַיַּעַשׂ הַמֶּלֶךְ שְׁלֹמה מִשְׁתֶּה גָדוֹל בְּהֵיכָלוֹ, וַיִּקְרָא אֶל המִשְׁתֶּה אֶת-כָּל-מַלְכֵי מִזְרָח וּמַעֲרָב" ויהי היום ההוא והוזמנתי לבשל לקראת יום הקציצות עם השף שלמה עזרן בממלכתו הקטנה והחמימה – מסעדת לוקנטה השכונתית בלב ליבו של כוכב הצפון בת"א. ורגע לפני שנכנסו למטבחו בכדי לתת לקסם להתחיל הכרתי איש עמוק, צבעוני ובעל מעוף שהיצירתיות זורמת בעורקיו ובעיקר חי ונושם אוכל על כל רבדיו, איש המדבר בערגה על חומרי גלם ובתשוקה על מנות ובעיקר על מנות השף שהוא מגיש באהבה ובחום בממלכה השכונתית שלו שהפכה לבית שני ומשפחתי לתושבי השכונה.
נכנסנו למטבחו השזור בזרי עשבי תיבול, המעוטר בצבעים עזים של סלקים לוהטים, עגבניות בשלות, זוקינים רעננים וגרגרי רימון מתוקים וגדוש הריחות והטעמים. הבערנו את הלהבות ונתנו לדמיון להצית אותנו כפי ששלמה אוהב ופצחנו יחד עם הצוות המנצח של המטבח במלאכת כדרור הקציצות , בחרנו דווקא ללכת על שני סוגי קציצות אהובות וידועות – קציצות הכרישה (פראסה) עם טוויסט קטן אבל גדול שבעיני הקפיץ את טעמן ונתן להן עקצוץ לימוני ומרענן שהשאיר טעם של עוד וכמובן הקציצות הלאומיות והאלמותיות – קבבים 🙂
תודה שלמה על ההזדמנות הנהדרת ומכאן שולחת לך איחולי הצלחה ועשייה פורה.
קציצות פרסה לימוניות ומעקצצות:
החומרים:
250 גרם בשר טלה טחון
3 כרישות
1 תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך.
1 ביצה
4 כפות פנקו
1 כף גרידת לימון
כף וחצי שבבי ג'ינג'ר טרי מגורד דק
מלח, פלפל שחור
שמן עמוק לטיגון.
אופן ההכנה:
שוטפים ומנקים היטב מחול את הכרישה, חתוכים לעיגולים ושמים בסיר עם מים, מבשלים עד לריכוך ומסננים היטב את הנוזלים, מועכים ומוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. צרים קציצות ומטגנים בשמן עמוק ולא מפסיקים לאכול.
שלמה הגיש לנו את המנה עם קרם פרש וקרם פלפלים אלוהי שרקח במסעדתו.
קבבים – הקציצות הלאומיות:
250 גרם בשר בקר טחון
250 גרם בשר טלה טחון
1 בצל קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הקבבים וצרים קציצות פחוסות, צולים עד לדרגת מדיום ומגישים עם מלא מלא טחינה.
וכמו שנאמר כל המוסיף גורע, כמה פשוט, ככה טעים!!!
בתאבון 🙂
* מסעדת לוקנטה , רחוב אבא קובנר 4 כוכב הצפון תל אביב * שעות פתיחה: א'-ה' 07:30-23:00 , ימי שישי: 07:30-16:00 * טלפון: 03-5176616 **
* מלבד מנות השף (שגם אם תחפצו במנה שאינה מופיעה בתפריט שלמה יגיש לכם, כי המנטרה שלו היא השמיים הם הגבול) המסעדה מציעה מגוון דליקטסים מממקררי המעדניה – גבינות משובחות, ממרחים וסלטים Home made , לחמים ויינות ובימי שישי מתקיים "שוק האוכל" ממיטב מנות השף היישר מהמסעדה אליכם הביתה *















