קציצות פראסה ותפוחי אדמה

פראסות ולימון 1

פראסה ותפוחי אדמה לבלוג

רק הריח שיש במטבחי שווה את הטרחה בהכנת הקציצות הללו

יום שישי כשאורחים שלי שאמורים לבקר חלקם לא אוכלים בשר אני מאלתרת משהו שיטעם לכולם

הכנה אחת שני טעמים לקציצה משגעת בטעמה

פראסה – לכל דוברי הלאדינו זו חגיגה ורק אחרי שנים הבנתי שגם לשאר עדות ישראל יש את החגיגה

רק בצורות אחרות של הכנה…

לצלחת שלי שהוגשה רותחת לשולחן צריך

8 יחידות פראסה בינוניות (הגדולות מאוד מכילות מקל ולא תמיד טעימות)

לנקות היטב מחול ושאר מריעין לחתוך לקטעים ולהרתיח במים נקיים עד שתתרכך היטב .

כשמתקרר לסחוט שלא יהיו נוזלים שיהרסו לנו את הקציצה

להרתיח גם 2 תפוחי אדמה בינוניים במי מלח  ולמעוך למחית חלקה .

הרכבת הקציצה הטעימה הזו –

אני נוהגת לקצוץ ידנית כדי להרגיש גוף לקציצה ויש לטוחנים או במעבד מזון או במטחנת בשר

מעבירים לקערה בה מחכה מחית תפוחי האדמה

מוסיפים 4 ביצים טריות , כפית פלפל שחור ,מלח לפי טעם

בוחשים היטב ויוצרים קציצות לפי גודל שאוהבים. אצלי אוהבים אותן בינוניות .

טובלים בפירורי לחם או קמח מצות בפסח

ומטגנים בשמן חם בגובה של סנטימטר

מניחים על נייר סופג לספיגת השמן המיותר

מגישים חם עם פלחי לימון .

אפשר להחליף את תפוחי האדמה ב300 גרם בשר טחון לבשרי

תהנו .

פראסה מבושלת במסננתפראסה ותפוחי אדמה במחבת לבלוגקציצות פראסה על נייר

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.