את הקציצות האלה אני הכי אוהבת להכין בתקופה זו של השנה שיש שפע של ירק, השום הירוק תלוי בשרשראות בשווקים וריח פסח באוויר…
למצרכים:
500 גרם בשר עוף טחון
6 כרשה (רק החלק הלבן) שטופים היטב מהחול וחלוטים במים רותחים עד ריכוך ומסוננים היטב
2 בצל גדול קצוץ קטן
5 שיני שום כתושות (הכי טעים בתקופה זו השום הירוק הטרי)
2 תפוחי אדמה מבושלים מסוננים ומעוכים
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם (או קמח מצה בפסח)
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
להכנה:
1. לקצוץ את הכרשה היטב, לשים בקערה גדולה להוסיף את שאר המרכיבים (פרט לשמן) וללוש היטב 2-3 דקות עד שהכל יתאחד והעיסה תהיה מגובשת (ממש כמו שלשים בצק).
2. ליצור קציצות פחוסות ולטגן בשמן עמוק או לחילופין לשים על נייר אפייה בתבנית שמתאימה לתנור, לרסס עם ספריי שמן ולפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה – או עד שיזהיבו.
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!














