אתמול היה יום המריחות הגדול בהיסטוריה – התחלתי את הבוקר בשעה 07:30 לפנות בוקר כשהפועלים בבית הצמוד קדחו לי על המוח עם פטיש אויר והעירו אותי משנת היופי ולקחו 5 שניות ואז הם גם הרגישו את האופי שלי!!! פתחתי את החלון והוצאתי עליהם את כל האופי המרוקאי שלי….. הם נשבעו באללה שהם התחילו ב- 08:00 אבל חאליק, אתם מורחים אותי??? במו עיני הטרוטות ראיתי את השעה 07:30 קורצת לי על הממיר…..
אחרי כמה שעות שקדחו לי על הראש הוצאתי את הגנרטורית הקטנה שלי מהקייטנא – נא בעין, שילמת מחיר מלא והוצאת אותה בשעה 13:30 ( שוב מרחו אותי !) הגענו הביתה והתמרחנו לשנ"צ קלילה שעליה שילמתי ביוקר עד השעות הקטנות של הלילה. בשעות הדמדומים פסענו לנו יד ביד למכולת השכונתית וברגע שנכנסנו היא ביקשה שוקו, בפלה, סוכריה על מקל וגלידה – בתנאי אחד הודעתי לה שאת אוכלת ושותה את מפעל הסוכרים הזה רק אחרי ארוחת הערב!!! מבטיחה ??? שאלתי, מבטיחה !!!היא ענתה – לא עברו 5 שניות וכל הטוב הזה היה כבר בקיבה שלה – מרחה אותי … (נו, אני אמא הכי רכיכה שיש) אבל כשמדובר בממרחי אוליביה אין לי בעיה במריחות כי אין כמו למרוח על פרוסת לחם טריה פסטו כוסברה ונענע, להוסיף לתבשיל את האריסה הפיקנטית ולכבוש את הסיר בלימון כבוש. ואחרי כל המריחות האלו אין כמו להכנס לשעת תרפיה במטבח ולרקוח מתכונים .
קציצות טונה עם הפתעות:
500 גרם תפוחי אדמה מבושלים, מסוננים מנוזלים ומעוכים לפירה
1 קופסא טונה
צרור שמיר קצוץ (עוד פעם זאת עם השמיר שלה??)
2 כפות פירורי לחם
2 ביצים
כפית וחצי אריסה חריפה של אוליביה
שתי פרוסות לימון כבוש אוליביה קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
פירורי לחם לציפוי, שמן לטיגון
אופן ההכנה:
בקערה שמים את תפוחי האדמה , מוסיפים ומפוררים את הטונה, מוסיפים את השמיר, פירורי הלחם ומתבלים באריסה לימון כבוש ובתבלינים מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. צרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים, מצפים בפירורי הלחם ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה, הופכים בעדינות ומזהיבים מהצד השני.
בתאבון!!! הכי מומלץ??? לאכול קר
יאללה ועל הדרך קחו שיר עם אוליביה…..
[youtube 7oKPYe53h78]
** המוצרים התקבלו להתנסות ***













