קציצות דגים שוחות בזיתים וברוטב עגבניות

בחורה עם מחשב נייד

אז אחרי שרצתי בקור המקפיא כמו ח'יה רעה ברחובות ושחיתי כמו דג סלמון ברחובות הגועשים והשוצפים החלטתי שאני חייבת לחמם קצת את הבית עם חום להבות הגז וכסמל למים הנופלים מהשמיים ללא הפסקה אבשל קציצות דגים שישחו להם בנחת ובחום בזיתים מבושלים  (בישלתי שני סירים – אחד לה רגיל ואחד לי חריף אש).

1618662_10152967812886280_2126491389857373978_n

 

קציצות דגים עם זיתים מבושלים ברוטב עגבניות:

לקציצות:

חצי ק"ג דג לבן טחון לבחירתכם

2 פרוסות חלה רטובות מפוררות

1 ביצה

1 תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך

3 שיני שום כתושות

1 כפית לימון כבוש

מלח, כורכום, כמון, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה .

צרור כוסברה קצוצה .

מעט שמן .

מערבבים את החומרים וצרים קציצות עגולות.

 

לזיתים המבושלים:

קופסא וחצי זיתי חרוזית.

קופסת עגבניות תמר (אפשר גם עגבניות טריות בין 3 ל-4) חתוכות לקוביות קטנות / מרוסקות.

5 כפות רסק עגבניות (לצבע….)

כף לימון כבוש .

3 פלפלים אדומים יבשים וחריפים.

4 שיני שום פרוסות.

מעט שמן .

כוסברה קצוצה

מלח, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה וסוכר לנטרול החמיצות. (שוב, בכוונה אני לא כותבת כמויות תבלינים מכיוון שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח)

מסננים את הזיתים ומרתיחים במים כחצי שעה, מסננים ומרתיחים שנית במים לעוד חצי שעה (להוצאת המרירות) . בסיר מחממים שמן ומוסיפים את התבלינים ושיני השום הפרוסות מערבבים כדקה ומוסיפים את העגבניות, הפלפלים החריפים , הלימון הכבוש ואת הסוכר מוסיפים כחצי כוס מים מביאים לרתיחה ומוסיפים את הזיתים. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים את קציצות הדגים מפזרים כוסברה קצוצה  – מבשלים עוד כ-20 דקות מכבים את הגז ומרביצים עם חלה שלמה וטריה.

hala3