קערות קדאיף מסקרפונה ואוכמניות

מס' ימים מתחילת המסע: 24

מס' ימים עד לסיום: 6

מס' מתכון מתוך ה-30: 23

מס' ימים מתחילת המסע: 24

מס' ימים עד לסיום: 6

מס' מתכון מתוך ה-30: 23

הימים רצים ועוברים ואני מקבלת המון תמונות מהרבה אנשים שמכינים את המתכונים של הבלוג. וזה עושה ל את זה לאללה. במיוחד שכולם נהנים בטירוף. בינתיים לפחות.

היום בסוף היום בעבודה, כבר כאב לי בכל מקום בגוף שכבר ישבתי בחצי שעה האחרונה. כאבים בכפות הרגליים ששידרו בקו ישיר אל הגב התחתון, והעליון, ובצד. והאמת, שכבר סבלתי מכאבים. ואני רוב הזמן מוותרת לעצמי ומתעלמת מהכאבים אבל היום כבר הייתי מחוקה. אחרי שנצ קצר שהתחיל מאוחר ונגמר מאוחר עוד יותר, דברים כבר הסתדרו. מקווה שמחר יעבור יותר בקלות.

היום באה אליי ניצ (הניצ השלישית בבלוג הזה!) חברה טובה טובה, שעבדה איתי בגן בצור יגאל במשך שנה והיינו אחיות בלב וחברות נפש בשלישיה יחד עם שרוני, שלא יכלה להגיע היום. האמת היא, שקודם כל שרון ואני היינו חברות כשאני הגעתי לגן, וניצ ואני עוד לא ממש התחברנו, ואז קבענו ללכת לסרט שלושתינו וברגע האחרון שרון ביטלה ונשארו ניצ ואני לבד בסרט.. כלומר יחד עם הבייגל שלה עם השמנת והסלמון המעושן…

ומאז ועד היום היא בלב שלי. תופעה שאין כדוגמתה. צחוק בלתי נגמר. תודה שהזכרת לי שגם אם קצת מתרחקים, בפגישה אחת, ועדיף שיהיה בה כמה שיותר סוכר, מתקרבים בחזרה. את אור ושמחה, מלאת חיים. מתגעגעת לימים שבהם פתחתי כל בוקר איתך בגן עם חיבוק ונשיקות, ימים מלאים באהבה, שהיום, במיוחד בשנה וחצי האחרונה, מאוד מאוד חסרים לי. כיף לפתוח את הבוקר, להגיע לעבודה, ולדעת שהאנשים שאתה פוגש ממלאים את ליבך באהבה. זה הבונוס האמיתי. כי לעבודה – מגיעים, כל מה שאתה מרוויח בנוסף לזה- הוא בונוס. אז תודה לך בונוס שלי.

ניצ ואני הכנו יחד קערות משערות קדאיף, מלאות בקרם מסקרפונה עם רוטב אוכמניות. קריספי ומענג בו זמנית.

נסו נסו

קערות קדאיף מסקרפונה ואוכמניות

לקערות קדאיף: מערבבים בקערה אטריות קדאיף יחד עם חמאה מומסת. כל פעם מוסיפים כמות קטנה של חמאה בכל פעם. את האטריות צריך לעטוף בחמאה. הן מיד ירגישו יבשות פחות ועטופות היטב בחמאה.

IMG_5743_640x480IMG_5746_640x480

מסדרים בתבנית מאפינס ומכניסים לתנור על 160 עד הזהבה. צריך להיזהר מקצוות בולטות של אטריות כי הן נשרפות, לנו אפילו נשרפו כמה שנזרקו לפח…

IMG_5748_640x480

IMG_5751_640x480

מקציפים קופסת מסקרפונה 250 ג' וגביע של שמנת מתוקה 250 מ"ל יחד עם אבקת סוכר לפי הטעם. לקראת הסוף מוסיפים אוכמניות (עדיף טריות, לנו לא היה). במחשבה שנייה, היינו משאירות את הקרם נקי ומוסיפות אוכמניות למעלה רק. כי הן השתלבו בקרם פחות טוב מהתוצאה הסופית שרצינו.

IMG_5752_640x480

על כל קערת קדאיף מניחים או מזלפים מן הקרם, ומעל מפזרים רוטב מאוכמניות שצומצמו יחד עם סוכר במחבת. בתאבון!

IMG_5762_640x480

מחר מתאחרת בבלוג הבת דודה האהובה שלי, ועליה אספר בפירוט כבר מחר…

שיהיה לילה טוב חברים שלי

שאו ברכה

נעמיש