יום שישי הוא יום שחייבים לנצל… במיוחד אם הוא יפה.כל השבוע עובדים וכמעט שלא נותר לנו זמן לעצמנו, ולמי שעמל כל השבוע מגיע גם קצת להתפנק… אתם לא חושבים?
מי שמכיר אותי יודע שאני בעד לצאת מהשגרה ולהתנסות בדברים חדשים ומעניינים. אז מה עושים?
ביום שישי שמשי יפה, נסענו לחווה האורגנית בכפר חגלה לסדנת בישול. החווה ממוקמת בעמק חפר, והיא אחד האזורים היפים ביותר בארץ .
בכפר חגלה הקסום קיימת לה החווה אורגנית , חווה ירוקה ומדהימה. במשק להב שבמושב ניתן לרכוש ירקות אורגניים טריים, לבקר בחנות החווה, לשתות מיץ טבעי או שייק אורגני משובח בשייקיה, ו/או בנוסף להצטרף לסדנת בישול בריא במבנה קסום במעלה השדה.
וכאן השפית נועה פרומן נכנסת לפעולה…. היא מעבירה סדנאות בישול לאורח חיים בריא יותר.
נועה פרומן היא שפית לבישול בריא, נטרופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ומנחת קבוצות בתחום הורות וילדים. לנועה גם תוכנית דגל 'משפחה מבשלת בריאות' שכוללת 3 מפגשים בהם היא מלווה את כל המשפחה ועוזרת להם להפוך את המטבח שלהם לבריא יותר ומותאם לצרכים הספציפיים שלהם.
כמו שאתם בטח יודעים- תזונה בריאה ונכונה הינה הבסיס לשינוי אורח חיים והשפעתה ניכרת בכל הרבדים – גופנית, בריאותית ונפשית.
הסדנה היא חוויתית ומעשית. מה שאומר, שגם למי שאין רקע וידע נרחב במטבח יכול ליהנות ובהחלט ללמוד. מי כמוני יודעת 😉
במשך כשלוש שעות למדנו לבשל ולהכין מטעמים מהמטבח האסייתי.
המטבח האסייתי משלב בתוכו מספר מדינות: הודו ,תאילנד ווייטנאם.למי שלא מכיר זה אומר שפע של טעמים וריחות. וכאן עולה השאלה, זה לא נשמע בריא!!!
אז מסתבר שזה אפשרי….
המתכונים הותאמו לעולם הבריא ובמהלך הסדנה השתמשנו בחומרי גלם איכותיים, מגוונים, אורגנים ובריאים.

בתמונה: השפית נועה פרומן, מנחת הסדנא.
מה הכנו בסדנא?
פתחתנו את הבוקר בשייק בריאות ירוק. שייק ירוק הוא שילוב של עלים ירוקים עם פירות. למתחילים, היחס המומלץ 3:1 לטובת הפירות וככל שמתקדמים מומלץ להוסיף יותר עלים ירוקים ויותר מגוון של עלים. השייק פתרון מושלם לארוחת בוקר לכל המשפחה, הוא מזין, בריא, מהיר וקל להכנה.
התחלקנו לקבוצות, כך שכל זוג או שלישיה הכינו מנה לארוחה. המנות כללו: מרק פטריות אסיאתי עם אצות וירקות ,טופו אפוי בתנור ברוטב חלב קוקוס וקארי ,תבשיל דאל עם אורז כתום לימוני ,אורז כתום לימוני ,אגרול וייטנאמי- דפי אורז ,פאד-תאי ,סלט ירוק טרי מהשדה ולקינוח-טפיוקה ברוטב קוקוס עם פירות העונה .
אנחנו הכנו את האגרול הויטנאמי, שיצא צבעוני וטעים להפליא.
בתום הבישולים התיישבנו כולנו בשולחן בגינה עטופת השמש וטעמנו מכל הטוב שהכנו. יאמי:-)
מהסדנא יצאנו עם יותר ידע, חוויה כייפית (הרי זה שישי חייבים לעשות משהו מהנה) ועם מספר מתכונים קלים להכנה, בריאים וטעימים. מה שאומר שאני בטוח אנסה אותם שוב בבית 🙂

צילום: שלומי חזאם. בתמונה: השפית נועה פרומן, מנחת הסדנא רגע לפני שמתחילים לאכול…
שלא תגידו שאני לא דואגת לכם 😉 כמו שהבטחתי מצרפת גם לכם מתכון.
התלבטתי רבות איזה מתכון, אז החלטתי לשתף במתכון שאני הכנתי, כי הוא באמת קל להכנה, טעים ובריא.
אגרול וייטנאמי- דפי אורז
2 אבוקדו
חופן אצות
1 צרורות בצל ירוק
פטריות שיטאקי מיובשות או טריות
2 קולרבי
2 סלרי
רוטב סויה
סילאין
חותכים את האבוקדו לריבועים יפים ומזליפים קצת לימון ומלח
חותכים את הבטטה לרצועות מערבבים עם שמן זית טיפה סילאן קצת מלח (אוהבי החריף צ'ילי) מעברים לתנור עד שהתרכך
קוצצים את הבצל ירוק
פטריות שיטאקי מיובשות מבשלים בסיר עד שהפטריות רכות וחותכים
במידה ומשתמשים בפטריות טריות חותכים ומקפצים במחבת עד שמתרככות
משרים כל דף אורז בנפרד כשתי דקות במים פושרים עד לריכוך.
ממלאים עם כל הדברים ומגלגלים ומגישים רוטב בצד.
רוטב להגשה: 1/3
כוס סויה 1/3
כוס מיץ תפוז
2 כפות סילאן
ג'ינג'ר קצוץ
בצל ירוק חתוך קטן
לערבב הכל ולהגיש ליד דפי האורז המוכנים
למתעניינים בסדנא תוכלו למצוא פרטים נוספים באתר:
http://www.cheforgani.co.il/בישול_אסייאתי
למתעניינים ב"משפחה מבשלת בריאות- פרטים נוספים בלינק הבא:
http://noafroman.vp4.me/Healthycooking
מאחלת לכם חוויה קסומה ומהנה!
XOXO
אחת שיודעת 😉

















