קניתם מלאי אוכל לחצי שנה? בואו נסדר אותו נכון.

כבר כמה ימים שאני רואה את תמונות התורים המשתרכים בסופרים ומדפים ריקים.  קניתם מלאי מזון גדול? בואו נסדר אותו נכון, כדי שנוכל להשתמש בהכל ולא נזרוק שום פסטה לפח בעוד כמה חודשים.

אני לא אוהבת להמליץ על פרוייקט בום. מעדיפה תמיד צעד צעד. כזה שאפשר להרגיש איתו נוח ולשמור עליו.

אז מה עושים?

1. נרוקן בכל פעם מדף אחד. נבדוק מה בתוקף ומה צריך לצאת לדרך חדשה (נו, לזרוק…)  נסדר על השיש את מה שנשאר לפי סוגים. כל הטונה ביחד כל הפסטות יחד כל הקיטניות יחד וכך הלאה.

באותה הזדמנות נעביר סמרטוט על המדף הריק (ולרציניים גם את קירות הארון/מגרה וגם את המתחת של המדף מעל). אחרי שרוקנו את כל המדפים יהיה לנו ארון מזווה ריק ונקי מצד אחד ואת כל מלאי האוכל מצד שני מסודר לפי סוגים.

2. עכשיו בואו נחשוב מה יהיה הכי נח לכם, מתוך מחשבה על תדירות השימוש, נגישות לילדים,  וגם נושאים.

למשל אפשר לסדר אורז, רוטב סויה , אצות, וואסאבי ומחצלות גלגול יחד בסלסלה או על מדף כי זה הכל לטובת הסושי, ואפשר גם רטבים לחוד, אורז לחוד יחד עם פסטות למשל.

החלטנו? אחלה. ממש לא חייבים לחשוב על המיקום האולטימטיבי לנצח  נצחים, כי  אני נשבעת שאפשר בעוד כמה חודשים להחליט על שינוי.

ועכשיו.  נכניס הכל פנימה לפי הסוגים והנושאים שהחלטנו עליהם. למשל: כל הקיטניות יחד כל הפסטות יחד כל חומרי האפיה וכל היתר.  א ב ל במקום להניח ערמות נסדר בטורים עומדים.

למה? יופי, טוב ששאלתם. כי כשהאריזות עומדות במגרה או על המדף בטור זו אחרי זו, וכנל שימורים בקבוקים ושקיות, אנחנו מרוויחים מכל הכיוונים. גם מסודר, גם ניתן לראות הכל ושום דבר לא נשכח בתחתית הערמה לנצח נצחים, וגם אנחנו מנצלים הכי טוב שאפשר את שטח האפסון.

כשאתם ממש מסדרים: העמידו את הגבוהים אחורה והנמוכים קדימה כמובן לפי תאריכים. firsr in first out.

לצדיקים: הכינו טבלת מלאי. באקסל או על נייר כמו פעם ותלו על דלת המזווה.   תדעו שיש 20 שימורי טונה, 10 פסטות וחמישה בקבוקי שמן. ותעדכנו.

לצדיקים לדורי דורות: שימו לב שהכיתוב על האריזה או הקופסא/שקית תמיד קדימה. לא תצטרכו לאבד אפילו שניה בלהבין אם אלה מלפפונים חמוצים או זיתים שחורים..

לצדיקים לדורי דורות וגם לגלגול הבא: רגע לפני שאתם מפנים לזבל כל מה שכבר פג תוקף או התקלקל, קחו מחשבון ותחשבו כמה כסף זרקתם לפח. בפעם הבאה,  שתעשו קניות עם כל הכבוד לקורונה-תזכרו את זה.

בקיצור, נוציא וודקה מהקורונה.

רוצים להתייעץ איתי? בשמחה. 0506989372 זה מספר הנייד שלי.

הוצאנו הכל החוצה הפרדנו סוגים סידרנו לפי סוג ונושא