קיש תרד ריקוטה בלי נקיפות מצפון

קיש פריך ונפלא במילוי עדין ולא משמין. לאכול קיש מופלא ליהנות מכל ביס ולדעת שאפשר לאכול בלי נקיפות מצפון

IMG_3348למצרכים:

5 עלי פילו מופשרים

1/2 ק"ג תרד שטוף קצוץ דק

1 קופסא של ריקוטה (אני אוהבת את הפרסקה של גד)

1 חבילה של גבינת טוב טעם

1/2 כוס קמח

2 ביצים

1 כף שטוחה מלח

2 כפות שמן

4 כפות פירורי לחם

תרסיס שמן

להכנה:

1. לערבב את התרד הקצוץ, הריקוטה, גבינת טוב טעם, ביצים, מלח, שמן וקמח.

2. לשמן תבנית עגולה עם ספריי שמן.

3. לקחת עלה פילו ראשון להניח אותו בתבנית כשהשוליים שלו מחוץ לתבנית, לרסס אותו עם ספרי שמן, לפזר עליו כף פירורי לחם, מעל לשים עלה נוסף לרסס אותו בשמן, לפזר פירורי לחם וכן הלאה עד שמסיימים עם שאר העלים.

4. לשפוך פנימה את המלית ולסגור את הקיש עם קצוות העלים.

IMG_3320

5. לרסס את חלקו העליון של הקיש עם ספריי שמן.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לחצי שעה או עד שהקיש יזהיב.

IMG_3347

7. לאכול חם. רצוי עם יוגורט קר ליד (הכי טעים עיזים) העלים מתפצפצים בפה. תענוג.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב