קיש בטטה ומוצרלה

מתכון לקיש מופלא, עם קיצורי דרך, כזה כשמכינים שעה לפני הארוחה. מאפה מנחם מאין כמותו, חגיגי שישמח כל שולחן אוכל באשר הוא. אז…. קיש יישמח לבב אנוש?

13238896_10207739540901329_797481704764934762_n

למצרכים: (תבנית עגולה חד פעמית)

1 חבילת בצק פריך מלוח (כדוגמת מעדנות – מגיע בזוג לקחת רק 1)

למלית:

4 בטטות מקולפות חתוכות מרוככות (לשים על תבנית עם נייר אפייה, לערבב עם שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שיתרככו – לבדוק עם מזלג. בערך כחצי שעה)

1.5 קופסאות שמנת לבישול 10% שומן (שמנת עם אחוז זומן גבוה יותר תיתן מרקם שומני ו"כבד" יותר)

3 ביצים

3/4 כוס קמח

1 כדור מוצרלה גדול קרוע לחתיכות (ממליצה על כדור מוצרלה של משק יעקבס – מושלם למאפה)

מלח

*** ניתן להוסיף לבלילת המלית עוד כוס גבינה צהובה מגורדת – לטעמי מיותר.

להכנה:

1. לפרוס את הבצק בתבנית פיירקס עמוקה או תבנית חד פעמית עגולה.

2. להניח מעל הבצק את פרוסות הבטטות המרוככות.

3. לערבב בקערה את כל המצרכים פרט למוצרלה. רצוי לערבב עם מטרפה שלא יהיו גושי קמח.

4. לשפוך מעל הבטטות את הנוזל שהתקבל ולפזר את פיסות המוצרלה.

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 35-40 דקות.

להגיש חם.

ב ת י א ב ו ן !