מאז שהקייל
הגיע לישראל
הפסקתי לקנות כרוב רגיל למילוי.
קודם השתמשתי בכרוב הערבי, הגדול השטוח, שהוא מדהים וטעים, אבל נורא גדול
ובעצם מספיק למשפחה מרובת ילדים ואנחנו –
נשארנו לבד בקן.
הקייל, עושה עבודה מצויינת, קל לעבודה, טעים מאוד ואפילו בריא יותר.
האיטלקים קוראים לו קוואלו נרו (כרוב שחור) ועושים איתו דברים מטריפים.
את החלק הקשה והסיבי (התחתון) של הקייל אני חותכת ואת הקצה אני דופקת כמו שניצל , ממש מרסקת את הסיבים.
אחר כך אני משרה אותו במיים רותחים ל-10 דקות , מסננת והוא נוח לעבודה.
שנצא לדרך?
למילוי
חבילת קייל שטופה ומוכנה למילוי
1/3 כוס אורז עגול
1/3 כוס בורגול עבה
3 בצלים ירוקים קצוצים
1 עגבנייה קטנה קצוצה
מלח, פלפל, כורכום ,
כף ממרח לימון כבוש או 2 כפות מיץ לימון
300 גרם פרגיות טחונות
8-10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
לרוטב
ציר עוף לכיסוי הקייל 2 ס״מ מעליהם.
כורכום, מלח, פלפל
שמן זית
מיץ מלימון אחד גדול .
3 עגבניות אדומות פרוסות לריפוד הסיר .
איך
ללוש את כל החומרים ביחד עד שהם מתאחדים. ממש ממש לישה שמחברת את הבשר ליתר המרכיבים. ליצור קציצות כמספר עלי הקייל (לשם הנוחות שמים קציצה ומגלגלים).
לרפד סיר רחב ושטוח בפרוסות העגבניות.
לערבב ציר עוף עם כל התבלינים ,השמן והלימון.
להניח קציצת מילוי בתחתית כל עלה ולגלגל למעלה.
החלק העליון של הקייל רחב יותר, עוטף ורך, כך שלקראת סוף הגלגול מקפלים ועוטפים את כל החבילה. מניחים בסיר עם התפר כלפי מטה.
ממלאים את כל העלים באותו אופן.
בתוך הסיר ומעל הקייל הופכים צלחת שמהווה משקולת על מנת שהעלים לא יפתחו בזמן הבישול (שאז כל התוכן יברח וחבל ).
מניחים את הסיר על להבת כיריים בינונית ושופכים מסביב, בזהירות ,את הרוטב .
להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל בערך כשעה.
להוסיף לימון לפי הטעם.
















