קיבוץ טעמים… בטטות אפויות סביב פול ירוק עדשים אורז בניחוח אורגנו ירוק.

מתכון קיבוץ טעמים...  בטטות אפויות סביב פול ירוק עדשים אורז

זהו ריח החגים בפתח סוף העונה כבר בכל החנויות

אז גם אני עושה "חיסול מלאי המקרר" מנקה את הפריזר.

לא שאני לא מנקה אותו בקבוע כל יום שלישי כמו שעון!

לפני הקניות של יום רביעי, אבל הפעם מנקה אותו מכל

השאריות בפריזר…

מכירים את זה שאתן תמיד אומרות אין לי מה ללבוש…

והארון מתפוצץ.. אבל בסוף מוצאות מה ללבוש.

כך גם המקרר בדיוק אותו הדבר כל יום אני מוציאה

קצת מזה וקצת מזה ומכל הקצת יוצא הרבה תבשיל…

אז היום במסגרת מבצע החיסולים מהפריזר הוצאתי:

שקית עם כוס עדשים, שקית עם כוס פול ירוק

ועם הקצת מזה והקצת מזה החלטתי על ארוחה בלי בשר.

ואז אני שומעת את הטוק טוק טוק בדלת…

שוב שואלת מי זה…? והוא יחף, בחליפה אדומה של סופרמן, מתפרץ הביתה בריצה עם הגלימה מניף את כל החרבות

ומשמיע קולות של אינדיאני שמח…

עילי סופר מן

אצלנו פורים כל השנה – המגירה הכי פעילה זו מגירת התחפושות

כל יום הוא בתחפושת אחרת ואם אין תחפושת אז בתחתונים.

לאן אתה הולך… לדוג סבתא לדוג במעין צבי בבריכה של הדגים…

התחלתי מקלפת בטטות קטנות ויפות בצל

וקדימה מתחילה באלתורים שאני מאוד אוהבת תמיד יוצא הכי טעים.

מהר שיספיקו לקח צידה לדייג…

9 בבוקר אם אתחיל לטגן את הבצל הסיכוי שמר אדון קוהלת מתעורר לא על הצד הטוב, למה? כי הוא אוהב לאכול בצל מטוגן

אבל הריח משגע לו את הראש…

פותחת את הוונטה, פותחת גם את כל החלונות, נועלת אותו בחדר שינה, אבל עם החוש חש של הבצל הוא כבר יתעורר…

לא סתם יתעורר… "מה את מבשלת על הבוקר? מה?"

בטח הוא ישן ואני מבשלת וגם יש תלונות…

לא סתם אני קוראת לו מר אדון קוהלת.

לאכול בלי עין הרע הוא אוהב ולפרגן לי גם.

אם לא אשים את הבצל, אז בכובע של "מבקר המסעדה" הוא

יגיד "זה טעים אבל כבר עשית טעים מזה, לא יודע מה אבל חסר פה משהו – בטח חסר הבצל !

הפעלתי את התנור בפול טורבו הכנסתי את הבטטות עם מלח פלפל שחור ואורגנו

והאורז עם הקצת מזה וקצת מזה ברבע שעה כבר מוכן…

הכנתי קצת סלט הם יצאו לדוג… ומר אדון קהלת התעורר.

 כשחזרו עילי רץ בשמחה "סבתא סבתא את יודעת דגנו המון המון

המון… מיליון דגים – ואני נעלמתי דום שתיקה, אממ אמממ אממממ… למה?

כי אני לא אוהבת דגים, זה למה. גם לא טועמת דגים זה למה .

רק מבשלת למר אדון קוהלת.

אני עוד בהלם "איפה ההמון מיליון דגים…?"

"סבתא דגנו והחזרנו אותם למים שלא ימותו" בחוץ אין להם נשימה.

זהו הנשימה שלי חזרה – אמא מספרת שהוא התעקש להחזיר את הדגים למים.

נכד כלבבי … צודק ונכון, דגים צרכים להיות במים.

אכלנו התלקלקנו היה טעים טעים טעים "מבקר המסעדה" השילוב היה טעים אין לי מילים.

 אז אם היה טעים אפשר להכפיל כמויות.

מתכון לפול עדשים עם בטטה

כוס העדשים

העדשים (Large)

כוס וטיפל'ה פול ירוק

הפול (Large)

הבטטות לפני אפיה

בטטה לתנור (Large)

 הבצל המטוגן

בצל מטוגן (Large)

האורז מבושל עם העדשים הפול והבצל

אורז פול ועדשים עם בצל

הצלחת מוכנה

צלחת עגולה מלמעלה (Large)

צלחת מהצד (Large)

אהבתם תודה

אז קדימה לייק קטן כאן משמאל עושה לסבתא טוב ולפרגן עושה לכם טוב…

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה