עוגיות שושנים זכו עם השנים לכל כך הרבה גרסאות, מגישה לכם/ן באהבה את הגרסה שלי שהיא שדרוג של מתכון משפחתי משחר ילדותי. מעולם לא הכנתי שושנים, עד יום שישי האחרון. זוגתי היא בדרך כלל זו שמפנקת ומתמחה יותר במתוקים, אך הפעם אמרה: "מאמי, אולי תכיני שושנים, איך בא לי".
ובכן: her wish is my command. אתגרתי את עצמי.

אכלתי שושנים בחיי, אמא שלי הכינה כאלה מעולות, שנכנסו היישר לספריית טעמי הילדות בזיכרון הקולינרי שלי, שנים אחר כך, אחותי, שגדולה ממני, הכינה והן היו ללא ספק שדרוג של הגרסה של אמי והנה אני, עומדת להכין אותן לראשונה ויודעת שיש פה פוטנציאל לאכזבה או לכישלון. ניסיוני בבצקים דל יחסית אליה, אבל אם היא מבקשת, מי יסרב/ תסרב לה?
אמנם מדובר בהכנה שכרוכה בכמה שלבים, אך חייבת לציין, שהשד לא היה נורא כפי שחשבתי, שדרגתי גם אני את המתכון הוותיק וללא ספק, לפעם ראשונה ובכלל, חייבת לומר שהשושנים שלי יצאו שושני מלכות לגמרי. עמית שלי תשמח להעיד על כך, שכן בתוך יומיים, לא נותרה אפילו שושנה אחת מתוקה לרפואה. והן מה זה מרפאות.
אז החלטתי לחלוק את המתכון ועוד כמה טיפים חשובים ואני מזמינה אתכם/ן להכין ולהתענג על כל ביס. טעם שלנצח יזכיר לי ילדות ומהיום, מזכיר לי גם שבקרוב אשמע לא מעט פעמים מכיוון זוגתי: "מאמי אולי תכיני לי שוב שושנים"?

שושנים של ילדות
כמות- כ-35 יחידות
החומרים לבצק:
200 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות
2 וחצי כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
3 חלמונים (יש לשמור את החלבונים למלית הוניל)
חצי כוס חלב (אלרגיים/ טבעונים- יכולים להמיר לחלב שקדים או למיץ תפוזים)
החומרים למלית:
3 חלבונים בטמפ' החדר (חשוב מאד להקפיד)
3/4 כוס סוכר לבן
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מכניסים למעבד המזון את קוביות החמאה הקרה, את הקמח ואת אבקת האפייה ומעבדים לכדי תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ואת החלב ומעבדים מעט עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לסיום הכנת המלית. (בלי קשר, ניתן לשמור את הבצק במקרר ליממה אם לא רוצים להכין מיד).
הכנת המלית:
מתחילים להקציף את החלבונים שנותרו במהירות בינונית עד לקבלת קצף רך ויפה, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר (עדיף לשים בשלבים, נניח שתי כפות כל 10 שניות, כדי שלא ישארו גרגרי סוכר בתחתית), מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד כ- 4 דקות עד שהקצף יציב וחלק. מוסיפים פנימה את חבילת האינסטנט פודינג וניל (אפשר גם בטעם שוקולד, אם לא רוצים את הגרסה הקלאסית) ומקציפים לאט עד לאיחוד של כל המרכיבים.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ואז מרדדים כל חלק על משטח מקומח (נוח יותר על נייר אפייה מקומח), עובי בינוני.
מורחים על כל חלק מרודד שליש מכמות הקצף, מגלגלים בצורה עדינה ובעזרת לכדי רולדה יפה ולא רחבה. מכניסים את שלושת הרולדות בתוך מגש לכעשרים דקות במקפיא וזאת על מנת שיהיה נוח לחתוך את העוגיות, מבלי שהמלית תנזל לצדדים. פורסים לאט כל רולדה לעוגיות בעובי של כ- 2 ס"מ או 3 אם מעדיפים שושנים גדולות יותר.
שמים את העוגיות במגשים עם נייר אפייה כך שכל עוגייה מרווחת האחת מהשנייה.
מכניסים לתוך תנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, למשך זמן של כ- 20 דקות, עד להזהבה קלה בלבד. מצננים ומגישים, או מעבירים לקופסת פח אטומה, אך ורק לאחר שהעוגיות ממש התקררו בחוץ (אחרת הן נהיות רכות ולא פריכות).

טיפים לשושנים מוצלחות:
* חשוב מאד להקפיד שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר, אחרת הקצף לא יוצא במרקם הרצוי.
** מומלץ בחום לפרוס את הרולדות רק אחרי כ-20 דקות במקפיא, למניעת נזילה של המלית.
*** אם במקרה נשאר לכם/ן מהמלית, מרחו מעט על החלק העליון של השושנים לפני ההעברה לתנור, זה יוצא אקסטרה טעים.
בתיאבון ושיהיה שבוע מתוק במיוחד.
כרמל.












