קוביות תפודים מטוגנות ומתובלות

בחורה עם מחשב נייד

 

 

 

קוביות תפודים מטוגנות

כשלי יש חשקים אני בלתי נסבלת

אין דבר שיבוא לי לאכול ואני לא אכין…

יהודית בת דודתי אומרת לי תמיד – שבי בפינה עד שיעבור לך החשק

אבל זהו שאני לא יכולה.

קצות האצבעות פשוט מקבלות נמלת…

אז תמיד שיהיו בבית תפוחי אדמה מבושלים במי מלח כמובן .גדולים ויפים –לבשל אותם 3/4 בישול ולהשלים אחר כך למה שמתחשק .

במקרה הזה כבר יומיים שהצקתי שבא לי צ'יפס פריך וגיליתי שכשתפוחי האדמה מבושלים קודם הם יוצאים בטיגון פריכים וחומים כפי שאני אוהבת.

אז חתכתי לי לקוביות  את תפוחי האדמה כשהם קלופים כבר וקרים מהמקרר אחרת לא יחתכו כראוי ויתפוררו

מכשיר הסלט – הקוביות הגדולות ביותר  פשוט אדיר בשביל מה שרציתי .

חממתי שמן במחבת עמוקה מצופה טפלון …לא בא לי שידבקו וגם לא בא לי ליטר שמן …

הנחתי בשכבה אחת מהקוביות ותיבלתי מעל בפלפל גרוס ובאבקת בצל…כן כן יש חיה כזו…

השגחתי שלא ישרפו לי ולאט לאט צפיתי בפלא שלי חום פריך …

התגשם לי החלום …

טעיםםםםםםם.

ולאיסטניסים-

4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במי מלח יום קודם וקלופים (3/4 בישול)

מכשיר לחיתוך סלט – קוביות הכי גדולות

מעט שמן צמחי לטיגון (לא שמן זית)

פלפל שחור גרוס טרי

חצי כפית אבקת בצל מחנות התבלינים שלכם

צלחת גדולה ונייר סופג בה …

מזלג

רוטב למי שבא – קטשופ,מיונז וכו'

מניחים בשכבה אחת בכמה פעמים אם צריך במחבת טפלון גדולה ,במעט שמן

מזהיבים היטב.

מניחים בצלחת גדולה על נייר סופג

טורפים רותח…

תהנו

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.