קדימה תושיטו יד ישר לצנצנת ותתכבדו בפרפרים, זהירות טעים וממכר…
בכל פעם אני מחליפה להם ת'צורה תלוי איך העלה נפתח… ראו תמונה
היום זה היום הראשון של האביב אז באתי עם כל הצנצנת להגיד חג שמח ותודה על הפרגון והאהבה…
תביאו גם ת'שכנים ת'חברים ושיהיה לכם אחלה חג פורים…
ככה זה בסמטאות נוף ילדותי…
בימים של הצנע כשסבתי הייתה צריכה להאכיל את הילדים ואותנו הנספחים, פשוט היה לה את זה לסבתא שלי,
להכין מכלום ערמות של דברים טובים.
סבתי והשכנות מכל קיבוץ הגלויות, היו מתחלפות במתכונים והיו במינימום מצרכים מכינות
מטעמים והריחות היו ממלאים את הרחובות…
דוגמת מתכון זה שיש בו בסה"כ 5 מרכיבים בשביל החמסה חמסה
המתכון:
200 גר' קמח
קורט מלח וזהו…!
ביצה טרופה עם
כף חומץ
ו 4 כפות מים.
ללוש וללוש את הבצק כי הבצק קצת קשה לפתיחה
לחלק ל-4 חלקים כי כך קל יותר לפתוח אותו
לרדד עלה דק דק כמה יותר דק יותר קריספי
ואז חיתוך בסכין או גלגלת משוננת להכין ת'צורה האהובה לפי התמונות
להכין הכל במגש
לטגן בשמן עמוק עד הזהבה.
ולפזר אבקת סוכר.
אפשר להשאיר בלי אבקת סוכר ולהגיש עם מתבלים.
חשוב!
לסגור את הצנצנת היטב כדי שישאר קריספי!
ת'אמת אחרי פתיחת הצנצנת פעם פעמים שלוש
כבר לא נשאר… ותגידו סבתא אמרה!




























