כשהחגים בפתח תמיד סבתא עמדה ספקה כפיים ותהתה מה ניתן להכין לאכול לגדוד
במחיר שפוי
אבל בלי להתפשר על הטעם …
אז תכף החגים מגיעים אבל גם בלי זה זה כל כך טעים שהשגתי והכנתי
וכך זה עובד –
2 קילוגרם קורקבני הודו מנוקים .
מרתיחים במים נקיים כשעולה קצף מלוכלך מחכים עוד דקה ושופכים את המים .
שוטפים את הקורקבנים וממלאים מים נקיים ומרתיחים את הקורקבנים בסיר המכוסה עד שיתרככו.
חותכים כל קורקבן ל-3 .
מכינים סיר רחב בו יכנסו כל הקורקבנים בכיף וישחו ברוטב הטעים
מרפדים אותו ב-2 בצלים מטוגנים להזהבה וכמה שיני שום .כמה שיותר יותר טעים .
קוצצים לקטעים של 2 ס"מ ראש אחד של סלרי אמריקאי קלוף כולל העלים והגבעולים ומניחים מעל
וגם פלפל אדום בשרני ומתוק חתוך לרצועות ומי שבא לו אז גם חריף .
שמים את הקורקבנים מעל הירקות ומים לכיסוי או המרק שבו בושלו הקורקבנים.
מתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה,פלפל שחור גרוס טרי 2 כפות אבקת מרק עוף ,ו-3 כפות טריאקי.של אוסם
מוסיפים כוס רוטב עגבניות טוב.ניתן מקופסא או צנצנת-(כשאמרתי כוס אז התכוונתי למאג גדול של קפה)
אצלי תמיד מוכנה צנצנת גדולה במקרר מעגבניות פלפלים שום סוכר מלח ומעט שמן על 2 קילוגרם עגבניות קלופות רצוי תמר 2 פלפלים גדולים ומתוקים ברצועות שיני שום כמה שאוהבים ,סוכר חום כמה כפות לפי מתיקות שאוהבים ,פלפל שחור,מלח ,ומי שאוהב אז תבלינים נוספים מבשלים להסמכה .
מכסים בשמן ושומרים במקרר …
הרווחתם שני מתכונים באחד …
להמשך מתכון הקורקבנים
מבשלים את כל העסק יחד שעה לפחות ,טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים חם מאוד עם אורז לבן או פירה
חמוצים ובירה ליד
ובא לציון גואל .













