פשטידת תרד עם בולגרית גלילית של משק צוריאל

פשטידת תרד ובולגרית

משק צוריאל בולגרית

יומולדת לאיתני ו מעל 30 אורחים הצריך מחשבה מה מכינים .

הבעיה נפתרה כשביתי אלונה הודיעה לכולם שהם מוזמנים לאחר צהריים של כיף איתנו ..

מה טוב יותר מהגשת בופה חלבית?

ובדיוק קבלתי לנסות את הבולגרית הגלילית החדשה של משק צוריאל

גבינה גלילית המיוצרת טריה במקום מרכיבים שיוצרו בגליל.

הגבינות החדשות הן פרי תהליך פיתוח ארוך ומושקע, אשר נאמן למסורת הגבינות הגליליות, ובמסגרתו נערכו מבחני טעימה רבים עד הגעה למרקם והטעם המושלם. המתכון הסופי של הגבינות הבולגריות נבחר לאחר שניצח במבחן טעימה מול המתחרים המובילים. הגבינות החדשות יאפשרו לצרכנים ליהנות ממרקם עשיר ונימוח וכל זאת, עם כמות פחותה של מלח בהשוואה לגבינות מתחרות. ההורדה במליחות נועדה להבלטת טעמים ומרקמים אשר בדרך כלל אינם מורגשים, ומספקת לצרכנים המחפשים גבינות פחות מלוחות, אלטרנטיבה איכותית, אותנטית וטעימה. הגבינות מתאימות לכל ארוחה חלבית ובמיוחד לסלטים, פסטות, כריכים ומאפים מלוחים.

החלטתי להכין פשטידה שתכיל גבינה איכותית ותבליט לי את הטעמים בה.

פשטידת תרד מופלאה .

צריך בשבילה- לתבנית עגולה 32  ( אם יש סוטאז' ענק שניתן לאפות איתו השתמשו בזה.)

קילוגרם תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים למחית חלקה

שקית תרד קפוא ומסונן לא צריך לסחוט  רק לסנן .הנוזלים הנותרים דרושים כאן ללחות הפשטידה.

1 בצל גדול קצוץ דק מאוד ומוזהב ב2 כפות שמן

קוביית גבינה בולגרית גלילית מרוסקת גס בפומפיה –אני השתמשתי ב-24% שומן אבל ניתן גם ב-5%

גביע שמנת חמוצה

6 ביצים בינוניות

פלפל שחור גרוס לפי טעם – אנחנו אוהבים מתובל אז כפית פלפל גרוס טרי נכנסה כאן

פלפל לבן גרוס חצי כפית .

מעט שמן קנולה או אחר לטיגון ואפיית הפשטידה.

מלח לפי טעם מפני שהגבינה מלוחה מספיק לטעמי .

מזהיבים את הבצל במחבת גדולה וכשמשחים מסירים מהאש ומקררים מעט

בקערה גדולה מערבבים היטב את כל הרכיבים כולל הביצים .

בתבנית המיועדת לאפיה (או הסוטאז') מניחים מעט שמן ומחממים אותו היטב

מעבירים את העיסה לשמן החם ומיישרים .

מטגנים את הפשטידה כמה דקות שתחתיתה תזהיב .

מורחים מעט מהשמן מעל הפשטידה ואם צריך מוסיפים מעט.

אופים בתנור חם של 160 מעלות כחצי שעה .בודקים ואם צריך אופים עוד מעט שהפשטידה תתייצב ותזהיב גם מעל.

ניתן לפזר גבינה קשה מגוררת כמו מוצרלה,קשקבל או גבינה אחרת שאוהבים .

פשוט תענוג

מגישים עם יוגורט וסלט ירקות ליד ונהנים.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.