פשטידת תרד דיאטטית בפחות מ-5 דקות

פשטידה קלה להכנה, טעימה ואפילו דיאטטית

כבר שנים אני לא קונה תרד טרי בגלל שלא בא לי להתעסק עם ערמות של חול. בחגים האחרונים גם לנו היו מפגשים משפחתיים וכמובן לא היה חסר שם אוכל. מצאתי את עצמי מתענגת על כמה מאכלים עם תרד טרי.
כל שבוע אני חולפת על פני התרד בשוק ולא עוצרת לשאול כמה עולה קילו. הפעם אזרתי אומץ ושאלתי את הירקן לגבי החול. הוא הבטיח לי שאין חול ואני צריכה לשטוף רק מעט את התרד. החלטתי לנסות. האמת – צדק. יש לי הרגשה שהתרד יהיה ירק קבוע אצלי במטבח. הפעם הכנתי פשטידה. קלה להכנה ואפילו דיאטטית.
promo_long

פשטידת תרד

מצרכים:
2 בצלים אדומים גדולים פרוסות לרצועות דקות
1/2 ק״ג תרד שטוף וקצוץ גס
גביע גבינה לבנה (250 גרם)
2 ביצים
3 כפות חומוס טחון (לא קמח חומוס, אלא הקטניה היבשה טחונה. כמו לגונדי. אפשר לקנות טחון בחנויות)
3 כפות טחינה גולמית
70 גרם גבינה בולגרית מפוררת
מעט מלח, פלפל שחור
כפית מיץ לימון
.
.
spinach pie
.
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל הפרוס במעט שמן זית עד הזהבה.
2. מוסיפים את התרד הקצוץ ומערבבים עד שהתרד מתבשל מעט והופך ירוד כהה.
3. מכבים את האש, מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים ומעבירים לתבנית מלבנית משומנת בספריי שמן.
.
spinach pie2
.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כחצי שעה.
בתאבון