פשטידת מקרוני ים תיכונית

בחורה עם מחשב נייד

גבינות, כמה שאני אוהבת גבינות – קשות,רכות , מותכות , צהובות, מעושנות, כחולות בשלות וכמובן גבינות שמנת טובות ובטעמים שונים ומיוחדים – לפחות פעמיים בשבוע אני מוציאה את כולן מהמקרר ומצלחתת לי מכל הטוב הזה בתוספת משולשי טורטיה מטוגנים קלות ואיזה סרדין ששחה בשמן צ'ילי . קיבלתי להתנסות גבינת שמנת נפוליאון עם פלפלים  ופפריקה 16% שומן והופתעתי מטעמה הנהדר. האמת  היא שמעולם לא התאכזבתי מהגבינות האלו (ומפה אני יוצאת בקריאה נרגשת להחזרת המהדורה המיוחדת שכללה פלפל שחור!). כנוס נכנסתי למטבח ורקוח רקחתי פשטידת מקרוני ים תיכונית טעימה המתאימה לארוחת ערב , בראנץ' או סתם לנשנוש.

11054481_10153109788421280_3556449421798744971_n

פשטידת מקרוני ים תיכונית:

250 גרם מקרוני קצר שבושל אל-דנטה

125 גבינת פטה מפוררת

1 חציל קלוי מסונן היטב מנוזלים

1 זוקיני בינוני חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

3/4 מיכל גבינה לבנה

1 מיכל  נפוליאון עם פלפלים  ופפריקה

1/2 כוס חלב

3 ביצים

מלח, פלפל שחור גרוס

מעט שמן זית

10995341_10153112689926280_1622189188337929138_n

 

אופן ההכנה :

במחבת פסים קולים קלות את הפלפל האדום והזוקיני, ובינתיים מועכים את החציל הקלוי . בקערה שמים את המקרוני המבושל ומוסיפים את החציל והירקות הקלויים, מוסיפים את הגבינות , החלב והביצים מתבלים ומערבבים. משמנים תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להתייצבות.

 

בתאבון 🙂