פשטידת התירס של ש"י עגנון

מסעדת אבראג' תערוך יריד אוכל בהשראת כתביו של עגנון במסגרת פסטיבל אביב ישראלי של תיאטרון הסמטה. מתוכו, קבלו מתכון לפשטידת תירס

בחורה עם מחשב נייד

תיאטרון הסמטה. צילום: יח"צ

במסגרת פסטיבל "אביב ישראלי 7" של תיאטרון הסמטה, שיעמוד השנה בסימן 50 שנה לזכייתו של ש"י עגנון בפרס נובל לספרות, תערוך מסעדת אבראג' יריד אוכל בהשראת כתביו של הסופר.

יריד האוכל העגנוני יציע מאכלים מזרח אירופאים קלאסיים כגון דגים מלוחים, כבד קצוץ, לטקס, פשטידת תירס ועוד במחירים שווים לכל נפש, 10-15 שקלים למנה.

בנוסף, כל אורח בפסטיבל יקבל כוס שפריץ במתנה, המזוהה עם התקופה.

יריד האוכל יתקיים בין התאריכים 14-16 ביולי בתיאטרון הסמטה, סמטת מזל דגים 8 יפו. 

pashtidat_tiras_agnon

פשטידת תירס 

המצרכים: 

2 כוסות תירס קפוא (מבושל) או משומר

2 שמנת של פעם

3 ביצים מוקצפות במיקסר כ-2 דקות

כף שמן זית

4 כפות קמח תופח

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

חצי כוס פרורי לחם

100 גר' + 50 גר' פירורי גבינה צהובה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה עם 100 גר' גבינה צהובה

יוצקים את העיסה לתבניות (אינגליש קייק או אחרת)

מפזרים מעל 50 גר' גבינה צהובה מעורבבת עם 2 כפות פירורי לחם.

ניתן לגוון ולהוסיף לעיסה פטרוזיליה או שמיר קצוצים / שום כתוש / מעט כמון.

חשוב – אם העיסה דלילה מדי עקב נוזלים מרובים מהתירס, ניתן להוסיף פירורי לחם בהתאם.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ– 40 דק'.

אם הציפוי משחים לפני תום האפייה – להניח נייר אלומיניום מעל (לא להדק לתבנית).

בתיאבון!