מתכון מאת הגולשת לירן ובאדיבות אתר ![]()
המצרכים
- 4 בטטות בינוניות
- 2 חתיכות דלעת
- 300 ג פטה עיזים
- 2 ביצים טרופות
- 2 כפות קמח (עדיף שיפון או מלא)
- 1 בצל לבן חתוך לרצועות
- 1.5 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
- להרתיח את הבטטה והדלעת במים (עם הקליפה) עד שכמעט רכים.
- לטגן את הבצל בשמן זית עד להשחמה.
- לטרוף את הביצים, להוסיף פטה (מפוררת או מגוררת) ואת הקמח ולערבב.
- למעוך את הבטטה והדלעת ולהוסיף תבלינים ואת הבצל השחום.
- כשהמחית מתקררת להוסיף את תערובת הביצים והפטה ולערבב היטב.
- לשים בתבנית משומנת ומקומחת.
- להכניס לתנור שחומם ל180 מעלות לשעה. אפשר להוסיף גינג’ר וגם אגוזי מלך קצוצים למי שאוהב.
בהצלחה.











