לפני כמה שנים כשהייתי נערה נהדרת ונעדרת (נעדרתי המון מבית הספר…) ביליתי את רוב ימי אצל תהילה חברה שלי – שתי נערות מתבגרות,ילדות טובות נצרת עילית ומופרעות במידה המאזינות בשעות הפנאי לאריק איינשטיין מעשנות בדלי נובלס ודופקות את הראש בין מבחן בגרות לבגרות עם כוס מלאה בשמפניית השופכין פנטזיה …. עם הזמן הפכתי לבת בית אצל המשפחה הנהדרת והחמה של תהילה. ובימי שישי אמא שלה,יהודית האהובה טרחה ובישלה ארוחת ליל שבת טעימה שכללה פשטידה מרוקאית של תפוחי אדמה וירקות מטוגנת על הגז ובכל ארוחה דאגתי ליישר אותה מרוב שהייתה טעימה עברו מאז יותר מ-24 שנים ותמיד כשאני מכינה את הפשטידה הזאת אני נזכרת בימים העליזים ההם.
אוהבת אתכם משפחת וקנין היקרה והאהובה – זכיתי להיות חלק ממשפחה מדהימה , חמה, עוטפת וטובה.
עם השנים למדתי להכין אותה ונתתי לה שדרוג קטן וטעים .
החומרים:
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במים ומסוננים היטב מנוזלים .
7 כפות של אפונה וגזר (שימורים/קפואים)
מיץ מחצי לימון
6 נתחי כבדי עוף צלויים קלות (לסגור מכל הצדדים!)
5-6 ביצים!!!!!
כפית וחצי אבקת אפיה
צרור פטרוזיליה קצוצה
שמן
מלח, פלפל לבן, מעט כורכום לצבע, כפית כמון טחון לטעם.
אופן ההכנה:
בקערה מועכים לפירה את תפוחי האדמה ומוסיפים את האפונה והגזר, מיץ הלימון והפטרוזיליה. בוזקים את אבקת האפיה ומתבלים בתבלינים, מוסיפים את הביצים מערבבים ומגיעים לבלילה נוזלית. משמנים מחבת טפלון (כולל הצדדים) ושופכים את הבלילה – מסדרים את נתחי כבד העוף בבלילה ומכסים בצלחת חסינת אש. מטגנים כ-5 דקות על אש גבוהה ומנמיכים , כאשר הפשטידה מקבלת גוון זהוב שזוף למטה ונקרשת למעלה הופכים את המחבת על הצלחת (עם שתי מגבות משני הצדדים!!!!) משמנים קלות את המחבת ומחזירים את הצד הלא מטוגן בעדינות רבה למחבת (אל תפחדו, בסוף זה מצליח!) מטגנים על להבה נמוכה עד להזהבה.
** אפשר לאפות בתבנית משומנת כחצי שעה בחום של 170 מעלות עד להזהבה ***














