הפיצה הבאה מככבת אצלנו בבית בארוחות הערב, מפגשי חברים של הילדים ושל ההורים.
היא מהירת הכנה, ללא שמרים וללא התפחה.
מכיוון שאני דור שלישי למבשלות "לפי העין״ ו״בערך״, המתכון מדויק עד כמה שאני יכולה (שלל מתכונים ניתן למצוא גם באנטרנט). מה גם שמדובר במתכון מאוד גמיש, סטיה קלה לכאן או לכאן בכמויות לא תהרוס את התוצאה.
המצרכים:
לבצק:
2.5 כוסות קמח (לבן, רגיל או תופח. אפשר גם להחליף כוס אחת בקמח מלא)
1-1.5 כפיות אבקת אפיה – רק אם לא משתמשים בקמח תופח
1 גביע (200 גרם) לבן / אשל / יוגורט / יוגורט מעודן (ללא פרי כמובן)
1 ביצה
1 כפית מלח (פלוס מינוס)
0.5 כפית סוכר (אם לא משתמשים ביוגורט ממותק)
לרוטב:
2 עגבניות מגוררות בפומפיה
1-2 כפות קטשופ
קמצוץ מלח
0.5 כפית אורגנו
לחלק הכיפי, התוספות:
מה שרוצים. הכל הולך. הקבועים אצלנו:
בצל, פטריות, זיתים, תירס.
(אפשר גם: חצילים, פלפל חריף, טונה, ביצת עין וכו׳)
שומשום לקישוט
גבינה מגוררת (עמק, מוצרלה וכו׳). אצלנו הולך צהובה רגילה. להלן – עמק.
להכנה:
שמים בקערה 2 כוסות קמח (כלומר חצי כוס נשארת בצד) יחד עם היוגורט והביצה. מערבבים מעט ומוסיפים את המלח (והסוכר).
אפשר לערבב במיקסר. אני מערבבת עם כף עד שהתערובת מתחברת ואז לשה ביד עד שהבצק אחיד.
אפשר להשאיר בכדור אחד או לחתוך לפי כמות הפיצות שרוצים להכין.אפשר לשמור במקרר לאח״כ ואפשר להכין מיד.
משמנים מערוך עם מעט בשמן זית ומרדדים את הבצק. אפשר להשאיר בצורה חופשית ואפשר לחתוך לפי החשק.
חצי כוס הקמח שהשארנו בצד מיועדת לשימוש כעת, להוספה בהדרגה מידה והבצק מעט דביק.
מורחים את הרוטב על כל הפיצה ומפזרים בנדיבות את הגבינה.
מניחים את התוספות. משאירים שוליים קטנים, עליהם מפזרים שומשום.
מעל מפזרים מעט מלח ואורגנו (לא חובה).
מכניסים לתנור בחום של כ- 180 מעלות לכ- 20 דקות. כאן זה משתנה בין תנורים.
העקרון הוא: כשהגבינה נמסה ומשחימה קלות בשוליים והבצק שחום קלות מלמטה – מוכן.
בתיאבון.
מוקדש באהבה רבה לבועז בעלי שטוען בתוקף ש"אין על הפיצה שלי".
את הפיצה שלו הוא אוהב:
דקה, חריפה, שחומה, עם כל התוספות, תוצרת בית.
מזל שאלה ההעדפות שלו בפיצה ולא בבת זוג (;





















