פסטיבל היקב

כתבתה של גליה חזן

קרדיט צילום: יח"צמטה יהודה

יקב נבות – בצלפון

יקבים
1454330503.11112.jpg
1454579477.73123.jpg
1454579518.50076.jpg
1454579477.73123.jpg

נטיעת הכרם והקמת היקב הם הגשמת חלום של מוטי בוהדנה כורם ויינן. ובשגעונו הגדול ובאהבתו הרבה ליין סוחף אחריו את כל המשפחה שנוטלת חלק נכבד בעשיה ובאהבה רבה. כשהגיע מוטי למושב צלפון נטע את הכרם וב-2003 הקים את היקב. הוא החל לייצר את היין תוך ניסיונות עצמאיים ולימוד בקורסים, אך הידע העשיר ביותר בא מעבודה בכרם, בטיפוח הענבים ובייצור היין. הן ככורם והן כיינן מוטי מקפיד על הפרטים הקטנים כגדולים, בגידול ובטיפוח הגפנים, בעיתוי המדויק של הבציר, ובבדיקות היין שהוא עורך כדי לייצר יין איכותי וטעים, כשהכול נעשה באהבה גדולה למען הגשמת חלום. בזמן הבציר מתאספים כולם, משפחה וחברים ומשעות הבוקר המוקדמות מתחילים בבציר. תוך כדי הבצירה מתחיל מוטי בהליך ייצור היין, הפרדת הענבים מהשדרות, ריסוקם השריה ותחילת תהליך התסיסה. במשך כל היום שותים יין ונהנים. היקב מייצר כ-3000 בקבוקי יין מענבי הקברנה סוביניון והמרלו המיושנים בחביות עץ אלון בין שנה לשנה וחצי. כמו כן מיוצרים ביקב נבות יינות ומשקאות נוספים מענבים ומפירות העונה. ליקב יש גם מבשלת בירה – מבשלת פפו הינה מבשלת בוטיק. הבירה מיוצרת בשיטה מסורתית בתהליך בישול של דגנים, בנפחים קטנים. כולכם מוזמנים לטעום וליהנות. ביקב ניתן לקיים אירועים עד  איש 50.   במרכז המבקרים ניתן להתארח ולהנות מיין ובירות המיוצרות במקום. לקבוצות במהלך השבוע ולקהל הרחב בימי שישי. אפשר להנות מארוחה חלבית עשירה ומפנקת בלב הכרם. גבינות,לחמים, שקשוקה, מגוון סלטים, פוקצ’ות עם גבינות ועשבי תיבול, מרקים ומאפים בלווי ירקות ועוד. לקבוצות : סיורים וארוחות בהזמנה מראש. התאנה 49 מושב צלפון 02-9992291 054-5304576 054-7597159   שעות פעילות: יום ו' פתוח לקהל, משעה 9:30 עד שעה לפני כניסת שבת א-ה בתיאום מראש לקבוצות כשר קישור לדף פייסבוק: www.navot-winery.co.il www.facebook.com/pepobeer
ת ערטול הוקם לזכרו של הבן מוני שנפטר בשנת 1995. הוא נמצא במצפה עמק שורק אל מול העיר בית שמש והכרמים שבמדרון הגבעה.אבי המשפחה שאקיב ערטול, סוחר זיתים בן הכפר מרר שבגליל הגיע לפינת החמד הזו, בראשית שנות השמונים של המאה העשרים. הוא התאהב במקום חכר את האדמה ושתל כאן 800 דונם גפנים, 800 דונם עצי זית ושטחים נוספים של עצי משמש ושקד.  לימים הגיעו לגבעות הפסטורליות גם הבנים שכולם עובדים היום בחווה  החקלאית וביקב. נור – הבן השני במשפחת ערטול הוא היינן.
הטרואר כאן הוא מיוחד, מתאים מעין כמוהו לגידול ענבי יין איכותיים. בשנת 2000 הוקם היקב, מודרני ומשוכלל: מכלי תסיסה מבוקרי טמפרטורה ומכשור מתקדם לסחיטת הענבים ולמילוי הבקבוקים. היין מתיישן בחביות בתוך מערה ציורית שמסדרונותיה נחצבו בסלע הגיר. התנאים כאן אידיאליים – טמפרטורה טבעית של 17 מעלות ו 62 אחוזי לחות.
היקב גדל ומתפתח במהירות בשנת 2002 ייצר היקב 18,000 בקבוקים ובשנת 2005 כבר 80,000.
החל מבציר 2005 כל יינות היקב הם כשרים למהדרין.קברנה סובניון 2007- עשוי מ100% ענבי קברנה סובניון. יין בעל גוף מלא וחומציות מאוזנת. עשיר בטעמי אוכמניות. היין ימשיך להתפתח ולהתעגל בשנתיים הקרובות.מרלו 2007 – עשוי מ 100% ענבי מרלו. יין בעל גוף, עשיר בטעמי פרי אדום ושזיפים. היין יתעגל ויעשיר בטעמים בשנתיים הקרובות.מוסקט 2007-  יין קינוח אצילי לסיום הארוחה עשוי מ 100% ענבי מוסקט אלכסנדרוני. עשיר בארומה של לימונית,  פרי הדר ומנגו בשל. מתקתקות נעימה עם שפע טעמים של משמש ופירות טרופיים.

הסדרה העליונה של היקב היא אסטייט רזרב. הענבים כולם מכרמי המשפחה שבגבעות עמק שורק. חלקות הכרם המיועדות לסדרה זו מטופחות בקפידה ומפיקות יבול נמוך של פרי איכותי –  עד 700 ק"ג לדונם. הבציר ידני, מתקיים בשעות הבוקר המוקדמות והענבים מובלים ליקב הסמוך בארגזים קטנים. לאחר הפרדת הענבים משדרות האשכול עוברים האדומים השריה של יומיים בטמפרטורה של 6 מעלות. בתום ההשריה מוספים השמרים ומתחילה תסיסה איטית קרה של כשבועיים עד הסחיטה ועובר להתיישנות בחביות.

עוד באיזור

תנך תשח תחנה 22 כפר אוריה

, 2.1 ק"מ

חוות סוסים \"אנדלוס\" – כפר אוריה

אטרקציות, 2.1 ק"מ

טליה עיצוב פנים ותאורה

אמנים, 2.3 ק"מ

מבשלת פפו ויקב נבות

מבשלות בירה, 0.0 ק"מ

יקב גיזו

יקבים, 1.0 ק"מ

יקב קדמא – כפר אוריה

יקבים, 1.6 ק"מ

כפר אוריה – נופי אוריה

צימרים, 1.7 ק"מ

ציורי הקיר של אברהם אופק והחאן העתיק- מושב כפר אוריה

אטרקציות, 1.9 ק"מ

יקב שמשון ודלילה – חוות אחוזת החאן

galiahazan
שמי חזן גליה כתבת ראשית על תיירות ונופש וגם קוסמטיקה ואפילו צרכנות !!