פסטה, פסטה ועוד פסטה – קפיצה קטנה לאיטליה

בחורה עם מחשב נייד

היא לא דומה לי הפעספוסה בת הארבע שלי אבל באנינות הטעם והגסטרונמיה היא בול אני  (נו, לפחות משהו….)  ואחת האהבות שלנו היא פסטה. מתות על פסטה בכל צורותיה, רטביה וגווניה.

10995565_10153243687161280_2731603620811272911_n

בוקר. מעירה אותה , רק בסופ"ש שבוע היא מעירה אותי ! בונז'רנו פרינצ'יפסה מה את רוצה לאכול ??? אמא, אני רוצה פסטה ברוטב עגבניות! אבל תיתי לא אוכלים פסטה לארוחת בוקר ודוחפת לה תוך כדי עוגיה ובפלה (חייבת להתוודות שבאחד הבקרים לא עמדתי בלחץ המאסיבי והגשתי לה פסטה על הסובח') . הבטחתי לה שלארוחת הערב אבשל לה פסטה כי בצהריים היא אוכלת בצהרון שניצל מגומי ואורז עשוי מפתיתים. הערב נתן את אותותיו, בואנו סיירה תיתי אני מכינה לך לארוחת ערב פסטה !!  יס יס יס אמא טי אמו מאמא היא ענתה לי! שלחתי אותה לפרק ולהרכיב את בובות הברבי ובזמן הזה היא לקחה אותן לסיבוב שופינג במילאנו…… שלפתי מהארון את פסטת הפוזילי ורוטב הנפוליטנה של ברילה מותג הפסטה נומרו אונו באיטליה (מוצרים קבועים אצלי בארון, כי אין לי מזווה …. ובשפע) . מילאתי הסיר, הרתחתי המים, שפכתי הפסטה ובישלתי ע"פ הוראות היצרן והתיתי חזרה מתה מרעב, עמוסת שקיות מסיבוב השופינג והודיעה לי שיש מים על הרצפה , הסברתי לה שנכון בונציה הבתים בנויים על המים ואז היא הסבה את תשומת ליבי למים הגועשים מכיוון האמבטיה (שכחתי להזיז את הצינור של מכונת הכביסה) שלחתי אותה לסיבוב על הגונדולה….  המשכתי במלאכה  ואחרי השייט היא חזרה עצבנית ודחפה ידיים למסננת הפוזילי בכדי לטעום  וחצי ממנה נשפכה לה על הראש והתיתי קיבלה לוק של מייקל ג'קסון בתקופת האפרו …..  חיממתי את הרוטב בסיר הוספתי את הפסטה עירבבתי והגשתי לה ארוחת ערב בסגנון איטלקי  כשברקע טוי שר לה סרנדה….. בבוקר היא ביקשה שוב פסטה אבל הפעם לא נכנעתי….

11218765_10153243687506280_3929377589464168191_n13612_10153243687531280_1298819681713129376_n

הוזמנתי לסדנת בישול לרגל חג השבועות של ברילה עם השף עומר מילר – סדנא של פסטות, רטבים והמון דברים טובים וטעימים. סדנא בה למדנו עוד כמה מתכונים מיוחדים ושונים ממה שאנחנו רוקחים בבית. טעמתי,נהניתי ואימצתי !!!! אין ספק שאכין גם בבית! ולרגל חג השבועות ברילה משיקה מהדורה מוגבלת של פסטת המפלדינה  העשויה מ-100% דורום,  ארוכה ומסתלסלת בצדדים ומסייעת לכמות גדולה של רוטב "להאחז" בה ומתאימה למגוון מנות פסטה ואף יכולה לשמש להכנת לזניה.

11258834_10153243687231280_3553019369568563365_n

אז מה אני מקשקשת לכם????? קחו שני מתכונים מדהימים של עומר מילר (תעשה לי ילד….) תכינו !!! מבטיחה לכם שתקצרו מחמאות מפה ועד העלייה לרגל בחג השבועות לירושלים….

11267246_10153243687196280_421781610496919663_n

פסטה קישואים – חגיגה של צבעים וטעמים :

500 גרם פסטה מלפדינה, ברילה

6 קישואים בלאדי קטנים, פרוסים לחצי לאורכם

חצי כוס חמוציות

חצי כוס שמיר

1 כוס יוגורט

רבע כוס שמן זית

2 בייבי שומר

טימין

אופן ההכנה :

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. במחבת כבדה שמים 4 כפות שמן זית ומניחים את הקישואים על הצד החתוך. צורבים קלות עד להשחמה  ומפזרים מעט עלעלי טימין. מוציאים מהמחבת, מוסיפים שמן זית למחבת ומוסיפים שומר פרוס, חמוציות וקישואים. מוסיפים פסטה מבושלת ומעט ממי הבישול. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים שמיר ופרמזן . מגישים על קערית יוגורט.

11228098_10153243687091280_843478497719952937_n

פנה בקרם עגבניות וודקה :

500 גרם פסטה פנה, ברילה

2 שיני שום כתושות

3/4 כפית שבבי פלפל אדום כתושים + עוד לפי הטעם

2 כפות שמן זית

1 רוטב עגבניות ארבייטה, ברילה

3 כפות וודקה

1/2 כוס פרמג'אנו רגאנו מגורד

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שמנת מתוקה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

11259431_10153243687306280_7931201257952004014_n

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. במחבת גדולה על חום בינוני, מחממים שום ושבבי  פלפל אדום בשמן למשך כ-30 שניות. מוסיפים רוטב עגבניות, וודקה ומביאים  לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה  באופן חלקי  ומבשלים כרבע שעה.  טוחנים את רוטב העגבניות עם בלנדר מוט ומחזירים למחבת על להבה בינונית.  מוסיפים: פרמזן, פטרוזיליה, שמנת, מלח, פלפל ועוד שבבי פלפל אדום לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מערבבים ומצמצמים במשך כחמש דקות. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, ומבשלים כדקה תוך ערבוב עד שהפנה ייספוג את הטעמים. מגישים מייד עם הר פרמזן מגורר.

11265162_10153243687586280_1993460991131906589_n