פסטה ברילה-מבשלים עם חברים +מתכונים

לקראת חג השבועות בשלנו עם חברים בתחרות "קרב סכינים" עם מנות מאולתרות…

לקראת חג השבועות הוזמנתי לערב שכולו חווייה איטלקית – סדנת בישול עם חברים בלוגרים ובלוגריות, בחסות פסטה ברילה.
הסדנא נערכה במרכז הקולינרי "פרתם-מבשלים חווייה" שבראשל"צ ובניצוחו של השף יניב פרטוש-תמיר, שהינו גם הבעלים של המקום.
כשאני שומעת את השם "ברילה" מייד אני רואה מותג איכותי בעל שם עולמי, שסימן ההיכר שלו הוא הקופסה הכחולה עם הלוגו האדום , המזכירה שמים וים – מטבח ים תיכוני.

ברילה מייצרת פסטה מקמח דורום איכותי כבר למעלה מ-100 שנים.המגוון הרחב של פסטות ברילה כולל מעל 70 צורות שונות. כל צורה התפתחה בזהירות כדי להחזיק מעמד בבישול באופן מושלם בכל שלב ולהתאים לרטבים ולתוספות השונות.
לברילה גם פסטות מחיטה מלאה המהווה ארוחה טעימה ובריאה, עשירה בסיבים, עשוייה רק מדגנים מלאים אשר מעובדת באופן טבעי ומסורתי במפעלי ברילה.
לברילה גם רטבים בטעמים המשלבים מרכיבים פשוטים וטעימים. את הרטבים מכינים מחומרים טובים ביותר, ללא חומרים משמרים. כיום ניתן למצוא בשווקים רטבי ברילה בטעמים של: פציולה, נפוליטנה, בזיליקום, אראביאטה ורוטב בסיסי להכנת בולונז.
הגעתי למתחם מבשלים חווייה בהתרגשות רבה. במתחם פגשתי חברים-בלוגרים בשלנים ועוד יותר שמחתי כי השף הודיע לכולנו חגיגית כי הסדנא הולכת להיות נטו מעשית.
אחרי שהתחלקנו ל-2 קבוצות על כל קבוצה הוטלו משימות: להכין מנת דג, 2 סוגי סלטים ו-3 מנות נוספות וקינוחים והכל על טהרת סוגי הפסטה של ברילה.
כל המנות בתחרות "קרב סכינים" הוכנו ללא מתכונים ידועים מראש. המנות אולתרו במקום תוך כדי הכנתם. כך נולדו להם מנות חדשות, יפהפיות וטעימות ביותר.
מסביבנו על עמדות עבודה עמדו לרשותנו מבחר נדיב של חומרי גלם להכנת המנות – מוצרי גבינה, סוגי פסטות וירקות טריים ומטבח מאובזר.


אז… לבשנו סינרים, השחזנו סכינים והמשימה יצאה לדרך….

בישלנו, טיגנו, אפינו, חתכנו, ערבבנו, תיבלנו…….

עם הרבה שמחה, צחוקים והמון מצב רוח ועליצות…. הנה לפניכם המנות שהוכנו:

מתכון לסלט " קפרזה " עם גבינת "מה עז " בסגנון " פנצנלה"

5- 6 עגבניות פרוסות
2 יח גבינת עיזים
חצי צרור ריחן
250  גרם רוקפור
חצי כוס שמן זית
5 שיני שום קצוצות
6 פרוסות לחם
שום קונפי
גרידת פרמזן לקישוט
אורגנו
ההכנה
קורצים עיגולים מהלחם , יוצקים שמן זית בתבנית ומצפים את הלחם משני צדיו בשמן. מכניסים לתנור 200 מעלות להשחמה משני צדדים.
בצלחת הגשה מניחים את פרוסות העגבניות. את גבינת העיזים  ( נקניק) פורסים עם פורס ביצים, על כל פרוסת עגבנייה מניחים עיגול של גבינה.
מפזרים אורגנו וממליחים לפי הטעם. יוצקים שמן זית בנדיבות.
מכינים מטבל מהריחן , מטגנים עם שום 3 דקות. מגרדים את הרוקפור בקערה ומערבבים עם הריחן, מוסיפים גם ריחן ( בזיליקום ) טרי.
מפזרים מהמטבל על הגבינה.
מניחים על כל עיגול מהלחם הקלוי.
מפזרים שום קונפי
מגישים
הערה הלחם מעל על מנת שלא ירטב מהרוטב שנוצר.

מתכון לפורלים ברטטוי
מתכון שהייתי שותפה בהכנתו עם חבריי לקבוצה

מצרכים:
6 פילטים של דג פורל, נטולי שדרה
3 גזרים קצוצים לקוביות
1 סלרי קצוץ כולל הגבעולים והעלים
2 בצלים רצוצים דק
2 פלפלים אדומים קצוצים
2 קישואים קצוצים
2 קופסאות רוטב פסטה של ברילה
2 שיני שום קצוצות
הכנה:
מאדים את הבצל בשמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את כל הירקות ומאדים אותם להוצאת הטעמים. מוסיפים את רוטב הפסטה וממשיכים לערבב. הרוטב צריך לכסות את כל הירקות. אפשר להוסיף מים עד לכיסוי מלא. לאחר הרתיחה, מתבלים במלח, פלפל, 1/4 כוס רוטב סויה, 3 גרגרי פלפל אנגלי, עלי טימין יבשים, כפית חומץ בלסמי. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה.
בזמן שהרטטוי מתבשל, מתבלים את הדגים במלח גס ועלי טימין ומטגנים במעט שמן זית לסגירה.
לאחר חצי שעה, כשכל הירקות רכים, מוסיפים את הדגים לסיר. מביאים לרתיחה קלה ומגישים מיד.

דגי פורל על מצע פטוצ'יני עם פלפלים ב-3 צבעים

החומרים (ל-6 סועדים):
2 דגי פורל בינוניים
500 גרם פסטה פטוצ'יני
1 פלפל אדום, 1 פלפל צהובים, 1 פלפל ירוק
3 שיני שום, פרוסות
2 פלפלוני צ'ילי
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי.
1 כף רסק עגבניות
למילוי לדגים:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום מרוסקות
פלפל שחור טחון טרי
10 עלי בזיליקים
גבעול רוזמרין
2 גבעולי כוסברה
טימין ואורגנו
מעט פלפל צ'ילי גרוס
אופן ההכנה (הדגים):
קוצצים את כל התבלינים המיועדים למילוי הדגים.
מוסיפים לתבלינים שמן זית, בוחשים ומניחים בצד לכמה דקות
אם הדגים מנוקים מקשקשים ומחלקי פנים, פותחים את הדגים וממלאים בכל אחד מהם חצי מכמות התבלינים.
מורחים את הדגים בשמן זית, מניחים בתבנית אפייה, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום של 220 מעלות במשך 20 דקות.
אופן ההכנה (הפסטה):
קוצצים את שלושת הפלפלים לרצועות ומטגנים אותן על אש במעט שמן זית ביחיד עם 2 שיני שום פרוסות.
מטגנים עד שהפלפלים מתרככים אך עדיין שומרים על צבעם.
מוסיפים את פלפלוני הצ'ילי, ממליחים ומפלפלים ומערבבים פנימה את רסק העגבניות.
מנמיכים את האש וממתינים לפסטה.
מבשלים את הפסטה אל-דנטה, מסננים את הנוזלים ושומרים כוס אחת מן המים שבהם בושלה הפסטה.
מוסיפים את כוס המים למחבת עם הפלפלים ומביאים לרתיחה.
מעבירים למחבת את הפסטה המסוננת, מערבבים במחבת במשך כדקה אחת ומעבירים לצלחת הגשה.
מניחים מעל את הדגים האפויים ומקשטים אותם ברוטב העשוי משמנת מוקצפת ופסטו.

המרכז הקולינרי "מבשלים חווייה-פרתם", הינו סיפור אהבה בין אנשים ואוכל, בניהולו ובבעלותו של השף יניב פרתוש-תמיר.
במקום נערכים סדנאות בישול אקטיביות, לגיבוש ופיתוח מנהלים ואירועים קולינריים למגזר העיסקי וללקוחות פרטיים.
כתובת המרכז: דרך המכבים 54, ראשל"צ
לפרטים נוספים כנסו לקישור: http://www.mevashlim.co.il/
ולסיום : תודה ענקית לשף על ערב טעים במיוחד. ולכינרת על ההזמנה והארגון של ערב חווייתי במיוחד-לבשל עם חברים 🙂

שהייה לכולנו חג שבועות שמח וטעים במיוחד.

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא